Zašto su drveni prozori postali ponovo aktuelni?

Drveni prozori imaju dokazano najviši stepen toplotne i zvučne izolacije od svih materijala. Šta to znači? To znači ušteda energije u objektu. Sa našim prozorima možete uštedeti i do 50% energije. Iz razloga dobrih termičkih karakteristika drveni prozori se koriste skoro isključivo za niskoenergetske objekte „pasivne kuće“.

Drveni prozori imaju, za razliku od svih ostalih materijala, sposobnost difuzije pare. Šta to znači? Drveni prozori „dišu“. Višak vlage izbacuju putem difuzije napolje a kad je u stanu suv vazduh drvo propušta potrebnu vlagu spolja i ubacuje je opet procesom difuzije u prostorije. To se zove “zdrava izmena klime”.

Drveni prozori izrađuju se od višeslojno lepljenih elemenata sto im povećava stabilnost u smislu krivljenja i pucanja profila, i time se postižu odlične mehaničke osobine.

Drveni prozori
Foto: Unidas / Kupovinom drvenog prozora pomažete podmlađivanje šumskog fonda

Obrada drvenih elemenata je ravna obradi nameštaja a lakiranje visokokvalitetnim ekološkim lakovima na vodenoj bazi omogućava trajnu zaštitu i jednostavno održavanje. Drveni prozori svojim antistatičkim delovanjem u velikoj meri odbijaju nečistoću, dok drugi materijali, a posebno plastika svojim elektrostatskim karakteristikama vežu vrlo snažno na sebe svu prljavštinu iz vazduha.

Opet ćete biti okruženi potpuno prirodnim neškodljivim materijalom u vašem domu. Drveni prozor gori, ali sporije od ostalih materijala (samogasiv). Pri tome se razvija malo štetnih gasova.

Kupovinom drvenog prozora pomažete podmlađivanje šumskog fonda. Drvo je resurs koji je obnovljiv. Obnavljanje i proširenje šumskog fonda je opšti trend razvoja i očuvanja prirodnih resursa na nivou svetskih organizacija.

Unidas

UNIDAS d.o.o.
Đuje i Dragoljuba 1b, 11090 Beograd
T. +381 11 233 4699
T. +381 11 232 2888
M. +381 63 327 146
office@unidas.biz
www.unidas.co.rs