„Zasadi drvo! Zasadi svoj kiseonik!“

Šume Srbije

Konferencijom za novinare održanom 29. jula 2019. godine u Botaničkoj bašti u Beogradu otpočeta je akcija sadnje stabala u Srbiji, a ova ideja pokrenuta je od strane lanca drogerija dm Srbija u saradnji sa Adrija medija grupom uz podršku Uprave za šume pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, JP Srbijašume, JP Vojvodinašume, Pokreta Gorana Srbije i Privredne komore Srbije.

Na ovu ideju se došlo sa ciljem da se poboljša zdravlje životne sredine i on je realizovana u okviru kampanje „Zasadi drvo! Zasadi svoj kiseonik!“. Konačni rezultat četvoromesečne akcije koja je sprovođena u nameri da podigne svest javnosti o značaju šuma biće predstavljen poslednje subote oktobra ove godine, a toga dana će se zasaditi dodatnih 50 000 sadnica.

U periodu od 29. jula do 11. avgusta dm drogerije u Srbiji će izdvajati po 1 dinar od svakog prodatog proizvoda, a sav prikupljeni novac će biti iskorišten za jesenje pošumljavanje, tvrde organizatori, a krajem avgusta biće objavljen spisak lokacija za sadnju na teritoriji čitave Srbije, a svim građanima voljnim da uzmu učešće u akciji biće obezbeđene sadnice.

Mi se radosno priključujemo akciji, a očekujemo i Vaše angažovanje.

Izvor: energetskiportal.rs, Jelena Kozbašić

Prethodni tekstMišljenje stručnih udruženja i ustanova s područja arhitekture i urbanizma
Sledeći tekstReč urednika: Edukacija čitalaca