Veliki izbor boja, dezena i dizajna PVC stolarije

Jedna od bitnih karakteristika moderne PVC stolarije jeste veliki izbor boja, dezena i dizajna, koji omogućavaju uklapanje u sve fasade, ali i stvaranje novih, nesvakidašnjih, modernih domova.

Iz potrebe za oponašanjem aluminijum stolarije, dugački, elegantni PVC profili pojavljuju se u aluminijumskoj boji. Sa druge strane, za sve ljubitelje drveta, tu su verni prikazi drvenog dekora.

Boje i dizajn su tako dobro urađeni da ni vrsni poznavaoci drvene i aluminijumske stolarije ne mogu odmah prepoznati da se radi o PVC stolariji.

Klizni sistem SYNEGO SLIDE kompanije REHAU
Klizni sistem SYNEGO SLIDE kompanije REHAU

Ova odlična vizuelna transformacija postiže se uz pomoć folija i lakova. Folije su dvostruke, gde donja daje odgovarajući dekor i dizajn, dok gornja ima funkciju zaštite od spoljašnjih uticaja, pre svega UV zračenja. Ova osobina omogućila je da se odgovarajući dekor može postaviti i sa spoljašnje strane.

Jedna od osobina modernih domova, a zahvaljujući PVC stolariji jeste da sa unutrašnje strane imaju jedan dizajn, napr. dizajn drveta, dok je spoljašnja strana u boji aluminijuma. Pogađate, takva jedna kombinacija ostavlja utisak aluminijum-drvo stolarije.

GEALAN pvc stolarija - Prozori i vrata drvo dekor
GEALAN pvc stolarija – Prozori i vrata drvo dekor

Drugi vid estetike postiže se lakiranjem profila. U skladu sa potrebama, stolarija dobija sjajni ili završni mat izgled.
Pored dizajna, moderni domovi danas imaju PVC stolariju različitih oblika.

Za razliku od čestih pravougaonih PVC prozora, ovi objekti, između ostalog, imaju kružne, polukružne prozore velikih dimenzija i ekskluzivnog izgleda.