PVC Stolarija Šta treba učiniti kako bi prozori radili za vas?

Šta treba učiniti kako bi prozori radili za vas?

prozor

Novi PVC prozori će osvežiti i oplemeniti svaki prostori. Iako je njihovo održavanje jednostavno, ne zahteva ni puno vremena, ni puno novca, ipak bi trebalo obratiti pažnju na neke sitnice kako bi dugi niz godina ostali kao novi i u potpunosti funkcionalni.

U slučaju da PVC prozori nisu redovno i adekvatno održavani, moguće je povratiti njihovu lepotu i sjaj u kratkom roku. Kvalitetni proizvodi za održavanje PVC stolarije ukloniće efikasno sve nečistoće na brz i efikasan način.

Sredstvo za čišćenje PVC stolarije treba odabrati pažljivo kako ne bi došlo do oštećenja i drugih nepravilnosti.Treba izbegavati agresivna sredstva i pribor za čišćenje. Najbolji set za održavanje PVC stolarije je onaj koji sadrži PH neutralno sredstvo za čišćenje koje ima antibakterijsko dejstvo, a sadrži ulje za podmazivanje okova i maramice za održavanje dihtunga.

Joviste PVC prozori-Elite
Joviste PVC prozori-Elite

Pored pravilnog čišćenja prozora, potrebno je voditi računa i održavanju okova i duhtunga uz primenu pravilnog provetravanja. Na ovaj način prozori će zadržati svoju funkcionalnost, lepotu i dugovečnost dugi niz godina.

Pravilno čišćenje PVC prozora

PVC prozori čiste se jednostavno, brzo i lako. Odmah nakon montaže, prvo treba ukloniti zaštitnu foliju sa prozora, a zatim nečistoću očistiti uobičajnim sredstvima za pranje. U svakom slučaju, zaštitnu foliju treba skinuti najkasnije mesec dana nakon ugradnje prozora jer se može desiti da zapekne od sunca, što otežava njeno naknadno skidanje.

Ukoliko je u vašem prostoru u toku renoviranje ( npr. krečenje ), najbolje je da zaštitnu foliju uklonite nakon obavljanja tih radova, kako bi vaši prozori bili dodatno zaštićeni. Stakla se čiste pomoću čiste, tople vode, mekom krpom ili papirnim ubrusima. Nikako ne treba koristiti abrazivna sredstva i čvrste predmeta za uklanjanje nečistoće poput špakle, žičane četke ili grube sunđere.

Za pravilnu negu i čišćenje prozora preporučujemo set za održavanje stolarije, koje ima antibakterijsko dejstvo, PH je neutralno, ne sadrži razređivače i pogodno je za glatke površine.

www.pvcstolarija.eu

JOVISTE d.o.o.
Sarajevska 44/d, 24000 Subotica
T. +381 24 530 350
F. +381 24 530 350
M. +381 64 118 3320
E. office@joviste.rs
W. www.joviste.rs

Prethodni tekstOtvorite vrata otiskom prsta
Sledeći tekst16. BINA – Svečano otvaranje 22. aprila u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda