Vanzemaljci su na neki način već među nama – Alien vrata

Harmonijom arhitekture i simetrijom ulaznih vrata predstavljane su prave tradicionalne vrednosti svakog porodičnog doma. Kao sprega funkcionalnog i estetskog, opremanje predstavlja završni sloj koji u sebi nosi pečat projektanta, uvažavajući  sklonosti investitora, onaj sloj koji neposredno i svakodnevno komunicira sa korisnikom.
Aluminijumska podesiva vrata
Slika 2 – Aluminijumska podesiva vrata

Aluminijumska podesiva vrata sa crnim ili sivim zaptivačem se uklapaju zid debljine u rasponu od 85 mm do 125 mm.

Dizajn

Minimalistički stil Alien sistema je proširen na sve komponente vrata. Aluminijumski profili su dostupni u različitim bojama i završnoj obradi. Ovaj sistem se posebno preporučuje za klizna vrata i pojedine delove stambenih jedinica i potkrovlja.

Postoji nekoliko vrsta vrata u zavisnosti od mesta ugradnje
Slika 3 – Postoji nekoliko vrsta vrata u zavisnosti od mesta ugradnje

Materijali koji se najčešće koriste u završnoj obradi aluminijumskih vrata jesu: brušeni čelik, titanijum, hrom, jasno i transparentno staklo, providna bronza, opal, lakirana stakla, grej refleks  ili ogledalo.

Aluminijumski profili su dostupni u različitim bojama
Slika 4 – Aluminijumski profili su dostupni u različitim bojama

Postoji nekoliko vrsta vrata u zavisnosti od mesta ugradnje: u zidu, vrata iz delova – klizajuća vrata i ljuljajuća. Svaka na svoj način bude iznenađenje.

Ime

Zašto se ova vrata nazivaju baš “Alien”? Zato što taj termin opisuje postojanost nečeg što nije sa ove planete, jer je u potpunosti nesvakidašnje i neverovatno. Ova vrata baš to i jesu. Neponovljiva, ekscentrična, transparentna i poželjna.