Upoznajte Briks – jedan od najvećih arhitektonskih dostignuća

Neka od najznačajnijih arhitektonskih ostvarenja u svetu su masivnog strukturnog sistema. Stare zanatlije – staklari su „vajale“ zid, ostavljajući otiske datog vremena, i arhitektonskog stila.

Kontrast između „glinene“ teksture i rastopljenog „maltera“,  je u širokom spektru vizuelne igre veštački – livenog stakla, briksa. Briks je idealan za zidove sobe koji ne narušavaju privatnost ili ulazak prirodnog svetla. Niska cena održavanja, mikrobski otporna, staklo se često koristi u higijenskim uslovima.

Istorijat briksa

Nejtan Alen Glas Studios Inc (NAG Studio) je vodeći dizajner i proizvođač arhitektonskog livenog stakla. Ova kompanija pruža inovativna rešenja za sve arhitekte i dizajnere enterijera koji žele da daju svoj lični pečat i etički stav prema staklenim proizvodima u svojim projektima. NAG Studio izrađuje  niz projekata od stakla, kao što su pregradni zidovi, gazišta stepeništa, podovi, osvetljenje i fontane. Ono što ovu kompaniju čini jedinstvenom je činjenica da proizvodi preko 70 dizajnerskih tekstura (ubedljivo najveći izbor u industriji stakla), ima uvek u ponudi najekskuzivnije proizvode i raspolaže proizvodnim kapacitetom koji prevazilazi sve ostale.

Briks materijal.Staklo pripada grupaciji eko – prijateljskih materijala, jer se uglavnom sastoji od silicijum – dioksida, koji se nalazi u pesku, što se smatra obnovljivim resursom. Dekorativno staklo je često traženo da ima sigurnost kaljenog stakla. Kao ojačano staklo, ne može se menjati nakon ojačanja, a stakleni paneli koji su pogrešno proizvedeni ili oštećeni bacaju se u kante za smeće i odnose na deponiju. Pre skoro 12 godina, NAG Studio je razvio ekskluzivan proces sa kojim bi se oštećeni paneli mogli spasiti, ponovo upotrebiti i izbaciti iz kanti za otpad.

Fokus NAG Studia je u konstantnom stvaranju jedinstvenih proizvoda koji prevazilaze sve barijere i postavljlaju nove standarde. Širok proizvodni asortiman čine: konveksna stakla, kristalna stakla, stakla sa efektom ispucalosti, sferna stakla itd. Ova inovativna kompanija podiže industriju stakla na viši nivo sa svojim brilijantnim staklenim proizvodima, jedinstvenim na tržištu.