Upoznajte Briks – jedan od najvećih arhitektonskih dostignuća

Neka od najznačajnijih arhitektonskih ostvarenja u svetu su masivnog strukturnog sistema. Stare zanatlije – staklari su „vajale“ zid, ostavljajući otiske datog vremena, i arhitektonskog stila.

Kontrast između „glinene“ teksture i rastopljenog „maltera“,  je u širokom spektru vizuelne igre veštački – livenog stakla, briksa. Briks je idealan za zidove sobe koji ne narušavaju privatnost ili ulazak prirodnog svetla. Niska cena održavanja, mikrobski otporna, staklo se često koristi u higijenskim uslovima.

Istorijat briksa

Nejtan Alen Glas Studios Inc (NAG Studio) je vodeći dizajner i proizvođač arhitektonskog livenog stakla. Ova kompanija pruža inovativna rešenja za sve arhitekte i dizajnere enterijera koji žele da daju svoj lični pečat i etički stav prema staklenim proizvodima u svojim projektima. NAG Studio izrađuje  niz projekata od stakla, kao što su pregradni zidovi, gazišta stepeništa, podovi, osvetljenje i fontane. Ono što ovu kompaniju čini jedinstvenom je činjenica da proizvodi preko 70 dizajnerskih tekstura (ubedljivo najveći izbor u industriji stakla), ima uvek u ponudi najekskuzivnije proizvode i raspolaže proizvodnim kapacitetom koji prevazilazi sve ostale.

Briks materijal.Staklo pripada grupaciji eko – prijateljskih materijala, jer se uglavnom sastoji od silicijum – dioksida, koji se nalazi u pesku, što se smatra obnovljivim resursom. Dekorativno staklo je često traženo da ima sigurnost kaljenog stakla. Kao ojačano staklo, ne može se menjati nakon ojačanja, a stakleni paneli koji su pogrešno proizvedeni ili oštećeni bacaju se u kante za smeće i odnose na deponiju. Pre skoro 12 godina, NAG Studio je razvio ekskluzivan proces sa kojim bi se oštećeni paneli mogli spasiti, ponovo upotrebiti i izbaciti iz kanti za otpad.

Fokus NAG Studia je u konstantnom stvaranju jedinstvenih proizvoda koji prevazilaze sve barijere i postavljlaju nove standarde. Širok proizvodni asortiman čine: konveksna stakla, kristalna stakla, stakla sa efektom ispucalosti, sferna stakla itd. Ova inovativna kompanija podiže industriju stakla na viši nivo sa svojim brilijantnim staklenim proizvodima, jedinstvenim na tržištu.

Prethodni tekstKrovni prozori kao mali krovni balkoni
Sledeći tekstInovativni stakleni paneli