Izolacija od ekspandiranog polietilena

Fabrika Izoterm plama d.o.o. iz Inđije proizvodi izolacione materijale iz ekspandiranog polietilena. Zahvaljujući stručnom timu vrhunskih tehnologa ova je fabrika od početka rada 2008 godine razvila sve poznate grupe prozvoda koji se u formi polietilenske pene mogu dobiti. Tu su već poznati brendovi izolacionih cevi Plamaflex kao i Termosilent sistemi podne zvučne i termičke izolacije.

Pooštravanje kriterijuma energetske efikasnosti najveći je izazov za razvojni tim Izoterm plame. Tako je nastala nova familija profila za poboljšanje sistema termopekida u ramovima prozora, vrata i fasada objekata PLAMAFRAME koja smanjuje koeficijent prolaza toplote kroz ram prozora (Uf) i do 30%.

Ovi profilil se u Izoterm Plami d.o.o. Inđija proizvode po tehnologiji koja omogućava dobijanje vrhunskog izolacionog proizvoda, savršene strukture koja mu daje odličnu izolovanost. Ovo je potvrdjeno i od strane Instituta IFT u Rosenhajmu, najpoznatije evropske referentne laboratorije u domenu merenja performansi energetske efikasnosti prozora, vrata i fasada.

Materijal od kojih se PLAMAFRAME profili proizvode je potpuno ekološki i zdravstveno prihvatljiv. Njegove najvažnije karakteristike su:

  • Potpuna i višestruka reciklabilnost.
  • Elastičnost, tvrdoća i žilavost u širokom temperaturnom opsegu
  • Odlične mehaničke karakteristike. Prilikom natezanja vraća se u prvobitni oblik
  • Otporan na silikone, vlagu, hemikalije, rastvore soli, alkohole, benzin i organske rastvarače

Plamaflex i Termosilent sistemi

Profili PLAMAFRAME su lako primenljivi. Nema prašine i tehnološkog ostatka. Efikasna je zamena za glomazne, teške i ekološki problematične materijale.

Potpuno su netoksični jer se proizvode od poietilena niske gustine koji se inače koriste u prehrambenoj industriji. Do sada su ovi profili uspešno plasirani na tržištima Italije, Nemačke, Finske, Poljske kao i u zemljama regiona. U Izotermu posebno ističu uspešnu saradnju sa renomiranim proizvodjaćima aluminijumskih konstrukcija među kojima su ETEM, FEAL , Nissal, Aluron Poljska, Purso Finska, Alumil iz Atine, zajedno sa velikim brojem italijanskih proizvodjača.

Izolacija od ekspandiranog polietilena

U Evropi je mali broj proizvodjača koji su u stanju da ove profile proizvedu. Ono što Izoterm izdvaja iz tako male grupe je:

  • Vreme razvoja novog profila prema crtežu kupca je 30 dana
  • Troškovi razvoja novog profila su nekoliko puta manji u odnosu na druge proizvodjače
  • Skromni zahtevi u pogledu minimalne količine za narudžbu.

Energetska efikasnost objekta, primenom PLAMAFRAME profila biće značajno unapređena i to uz minimalna ulaganja što mi predstavljamo jednostavnom formulom:

Ulaganje +2% Uf manji za 30%

IZOTERM-PLAM d.o.o.

Save Kovačevića bb
22320 Inđija
Tel.:+381 22 510 105
Mob.:+381 64 6430 315
goran.blazic@izoterm-plama.rs
www.izoterm-plama.rs