Sprinter – prilagodljiv, bezbedan i udoban

Već dugi niz godina Mercedes-Benz Sprinter predvodi „sprinter klasu” u Evropi. On je ekonomski najisplativije vozilo na period od nekoliko godina – kroz nisku potrošnju goriva, dugačak servisni interval i visoku rezidualnu vrednost, odnosno onu vrednost koju dobijete za svoje polovno vozilo. Kupci su prepoznali da je Sprinter najpovoljniji izbor među konkurencijom. Sprinter govori sam za sebe kada je kvalitet u pitanju.

Mnogostran: karoserija i varijante motora ispunjavaju sve zahteve

Sa tri međuosovinska rastojanja, četiri dužine karoserije u rasponu od 5245 mm do 7345 mm, tri visine krova i mnoštvo opcija karoserija, novi Sprinter je još fleksibilniji od svog prethodnika. Novi opseg obuhvata varijante između tri i pet tona bruto težine vozila i kao furgon vozilo sa zapreminom tovarnog prostora od 7 do 17 kubnih metara, zadovoljava skoro sve zahteve.

Isto važi i za varijante motora. Moćni, vrhunski CDI dizel motori sa 4 i 6 cilindara sa sna-gom koja varira od 65kW (88 KS) do 135 kW (184 KS) odgovaraju svim potrebama. Svi „euro5/EU5” dizel motori su opremljeni filterom za čestice.

Bezbednost pre svega: ADAPTIVE ESP® za sve modele, jake kočnice, bi-ksenon prednja svetla

Izuzetna bezbednost kojom se odlikovao prethodni Sprinter unapređena je kod novog modela. Uz to, sada su dostupni i bočni vazdušni jastuci kao dodatak jastucima vozača i suvozača i vazdušnim jastucima na prozorima.

Mercedes-beny teretno vozilo

Još jedna karakteristika je standardni dodatak ADAPTIVE ESP za sve modele – poslednja generacija Programa elektronske stabilnosti (ESP). Njegova povećana funkcionalnost dozvoljava sistemu da, između ostalog, ustanovljava težinu opterećenja vozila, izračuna centar težišta i prilagodi svoje odgovore upravo ovim faktorima.

Povećanje udobnosti: obimna standardna oprema, inovativni dodaci

Udobnost je takođe važan segment kod dostavnog vozila te Sprinter i na ovom polju ima prednost zbog svojih standardno opremljenih električnih podizača prozora i centralne bra-ve sa daljinskim upravljanjem, infracrvenim prepoznavanjem i fluktuirajućim kodom. Još jedna crta je novi koncept enterijera sa još boljom ergonomijom i znatno povećanje prosto-ra za odlaganje unutar kabine vozača. Ovo je još jedna oblast gde se Sprinter izdvaja – isto važi za veliki broj novih individualnih opcija koje predvodi inovativni sistem ulaska, Keyless Entry & Slide. Ovaj sistem obezbeđuje automatsko zaključavanje i otključavanje svih vrata i automatsko otvaranje i zatvaranje kliznih vrata.

Prethodni tekstBeogradski sajam – u toku
Sledeći tekstProzori i energetska efikasnost