Prozori koji će vam pokazati svet

U moderan dizajn se ubrajaju prozori raznih oblika ali i oni koji imaju neobične okvire. Veličine variraju od sićušnih vitkih proreza, pa do prozora većih i velikih razmera poput fasadnih panela.

Velika četvrtasta “ogledala”

Veliki četvrtasti prozori koji deluju poput ogledala definitivno su veliki trend u savremenoj arhitekturi. Oni imaju veliku okno i čine savršeni dodatak bilo kojoj zgradi – staroj ili novoj.

Prozori koji će vam pokazati svet
Slika 2 – Prozori koji će vam pokazati svet

Iako, pomalo dosadnog, kockastog oblika, četvrtasti prozori ipak imaju veoma savremene vibracije koje mogu da učine da i ruinirani objekti izgledaju moderno.

Refleksiono staklo pojačava prirodnu lepotu životne sredine. Većina arhitekata se odlučuje baš za ovaj oblik prozora iz razloga što daju nekonvencionalan i nesvakidašnji izgled najobičnijim građevinama.

Istureni prozori

Istureni prozori sa posebnim okvirima još jedan su veliki trend u arhitekturi današnjice. Oni pojačavaju dinamičnost svakoj fasadi, ali takođe, mogu ubaciti i još koji santimetar više prostora u svakoj sobi.

U kuhinjama, ovakvi tipovi prozora savršeno “čuče”. U nekim slučajevima, oni čak mogu postati mali balkoni – područja sa osećaj spoljašnjosti u zatvorenom prostoru.

Istureni prozori su odličan način da se napravi prostor za omiljene biljke. Istovremeno, ovi prozori čine  neverovatne dekorativne arhitektonske elemente.

Visoki i tanki prozori

Visok i tanki prozori pružaju više prirodnog svetla unutar prostora. Veoma su popularni u prelaznim prostorima kao što su stepeništa i hodnici. Često ovakav tip prozora, ukoliko je malo širi, može prerasti u svetlarnik.

Tanki prozori
Slika 3 – Tanki prozori

Nezgrapni moderni prozori

Neobični oblici i veličine su najuzbudljivije funkcije modernih prozora. Sve je moguće – od nekonvencionalnih sfera pa do najrazličitijih pogleda arhitekata na svet.

Geometrijski prozori
Slika 4 – Geometrijski prozori

Ne samo da neobični, kreativni oblici prozora doprinose jedinstvenom izgledu enterijera, već i utiču n formu prozorskog simsa.

Moderni prozori mogu da se koriste za poboljšanje izgleda vašeg novog doma. Sa modernom tehnologijom možete priuštiti prozor kakav zamislite!