Pametni senzori za otvaranje sa wireless tehnologijom

Pametni kućni sistemi pojednostavljuju svakodnevni život, pružajući udobnost za vaš dom. Zahvaljujući radio kontaktima iz asortimana proizvoda Winkhaus smartHome, moguće je otkriti stanje zatvorenosti i otvorenosti prozora. Signal se bežično prenosi na pametni kućni sistem za evaluaciju ili kontrolu. Alternativno, signal se može preneti i na sistem za alarmiranje u slučaju provale koristeći bežični prekidački relej. Integracija wireless kontakata u sistem za alarmiranje u slučaju provale ima posebnu prednost jer nema potrebe za polaganjem kablova, što ga čini savršenim za naknadnu ugradnju sistema za alarmiranje u slučaju provale. Prozori sada mogu biti u potpunosti integrisani u pametnu kuću.

Wireless tehnologija

Winkhaus wireless kontakti komuniciraju u EnOcean standardu i stoga su kompatibilni sa mnogim uređajima različitih proizvođača. To ih čini lakim za povezivanje sa inteligentnim sistemima.

Naknadno dodavanje sistema

Bez obzira na ugradnju prozora, wireless kontakti se mogu instalirati u bilo koje standardne PVC-U i drvene prozore sa dubinom od 24 mm ili više. To znači da širok spektar postojećih prozora može biti modernizovan za pametni dom bez potrebe za dodatnim naporom polaganja kablova.

Sertifikat

Wireless kontakt je dobio VdS Home pečat kvaliteta od VdS-a (Vertrauen durch Sicherheit; poverenje kroz sigurnost). Ovaj sertifikat potvrđuje visoku funkcionalnost, kvalitet i pouzdanost komponenti razvijenih posebno za stambeni sektor.

Dalji benefiti

  • Nevidljiv kada je prozor zatvoren
  • Komercijalno dostupna baterija traje približno 5 godina
  • Lako za instalaciju, kao i laka zamena baterije

Winkhaus logo

WINKHAUS
Andreja Lukić
M + 381 65 30 80 399
andreja.lukic@winkhaus.at
www.winkhaus.com