NOVI PROIZVODI u ponudi kompanije PRESS GLASS – Stakla sa akustičnom izolacijom

PRESS GLASS nastavlja sa proširenjem ponude akustičnog stakla. Ispunjavamo specifične zahteve klijenta kada su u pitanju svojstva stakla (specifičan dizajn, težina i index redukcije zvuka..)

“Glavni razlog za regulaciju indeksa redukcije zvuka naših staklenih jedinica je zahtev kupca, koji vrlo često traže univerzalan proizvod – staklo sa dobrom termoizolacijom koje sprečava pregrejavanje enterijera. Takođe traži se i zaštita protiv pucanja u sklopu sa akustičnom izolacijom. Veoma često, odlučujuća stavka pri odluci za nabavku stakla za specifične projekte jeste ponuda sa portfoliom akustičnog stakla sa jasno definisanim parametrima“ kaže Tomasz Ślusarek, specijalista za kvalitet u kompaniji PRESS GLASS.

PRESS GLASS portfolio je dopunjen sa dva nova proizvoda, sa Rw indeksom 45 i 48 dB.

Struktura [mm]Rw [dB]C [dB]Ctr [dB]
110,8T (VSG 55.2T) Acoustic/16Ar/6/16Ar/8T4527
28,8T (VSG 44.2T) Acoustic/12Ar/6/12Ar/12.8T (VSG 66.2T) Acoustic48-3-8

T – Thermofloat (staklo sa slojem termoizolacije)
Ar – plemeniti gas Argon

Trenutno, portfolio kompanije se sastoji iz 88 vrsta akustičnih staklenih jedinica.

PRESS GLASS kompanija je, takođe unapredila akustične parametre kod slojevitog stakla. Ključni paametar ove vrste stakla Rw je znatno poboljšan, njegova vrednost sada iznosi s 33dB.

Struktura [mm]Rw [dB]C [dB]Ctr [dB]
14T/12Ar/4/12Ar/4T33-2-5

 

Svi testovi i istraživanja su potvrđena od strane nezavisnih organizacija. Kao što je i Tomasz Ślusarek naznačio, akustična svojstva stakla kompanije PRESS GLASS su određena u testnim labaratorijama sa Notified Laboratory statusom.

“u skladu sa skorašnjim prisustvom PRESS GLASS kompanije u Americi, uveli smo i odredili, po njihovim standardina, Sound Transmission Class (STC) i Outdoor Indoor Transmission Class (OITC). Oba parametra se odnose na izolaciju spoljašnjih zvukova koji se prenose vazduhom, iako se postupak proračuna, buke i prilagođavanja znatno rezlikuje od Evropskih standarda“ dodaje Tomasz Ślusarek.

Detaljnije informacije o svih 88 vrsta stakla možete da pronađete u našem konfiguratoru:

Konfigurator zvučne propustljivosti

PRESS GLASS

PRESS GLASS d.o.o. Hrvatska
Ulica dr. Marijana Mlinarića 5, Poduzetnička Zona Jalžabet, 42203 Jalžabet
T. +385 42 62 90 01
E. varazdin@pressglass.com
W. www.pressglass.com

PRESS GLASS SA Poljska
Nowa Wies, ul. Kopalniana 9 42-262 Poczesna
T. +48 34 327 50 69
E. nowawies@pressglass.com