Kucanje na zavesama

„Kucati na zavesama“ je izraz koji se ne čuje previše često. Jedna arhitektonska kompanija usavršila je izgled prilaza kući. Ovaj tip vrata komad je savremene umetnosti, i kao što ime sugeriše, predstavlja strukturu više nalik zavesama.

Ne može se poreći da su prednja vrata simboličan deo svake kuće, tako da ni ova vrata nisu izuzetak. Neverovatna, od poda do plafona ulazna vrata, naizgled, su primamljivo polazna tačka ka putu u zanimljiv dom. Najveći deo vrata je fiksiran za plafon, odajući vibracije.

„Zavesna vrata“ su dobitnik međunarodne nagrade AR istočne arhitekture. Ovaj odeljak lepog oblika, predstavlja vizuelnu umetnost koja podseća na klavir slagalicu, gde zapisi počinju zajedno da plešu da bi se izgubili negde visoko u nebu. Pored ovog pristupa evidentno postoji i vredno delo ruku „zanatlija“ koji uspevaju da povežu 40 delova debele tikovine.

Struktura „zavesnih vrata“

Pri pogledu izbliza, uočavaju se cvetni detalji koji ukazuju na kompleksnost umetničkog objekta. Forma navojne ili uvrtne sajle rezultat je žičanog kanapa, 80 kugličnih ležajeva, 160 remenica i skrivenog kontraopterećenja izrezbarenog drveta. Utisak „vratnih zavesa“ je masivan i nezaboravan, i kao takav, one zasigurno uživaju zasluge i impresije vredne viđenja.

Poređenje vrata sa zavesom.Ulaz staje između dva betonska zida i omogućava posetiocima posmatranje „vratnih zavesa“ u dva scenarija: zatvaranje i otvaranje. Kada su zatvorena, vrata izgledaju kao ogromna, horizontalno neklizava drvena vrata. Otvaranjem, vrata se pretvaraju u prelepu krivu, sličnu zavesama na prozoru koje se drže skupljeno. I kao zatvorena, vrata i dalje izgledaju sjajno, međutim, nakon otvaranja uvode prelep oblik namotaja.
Crtež zavesnih vrata.Ova dramatična vrata ublažavaju izgled betonskog prilaza. Nazivaju se još i vratima sa svetlosnim zidom.