Kakva su zapravo francuska vrata sa ugradnim roletnma?

Francuska vrata sa ugradnim roletnama između staklenih ploča su sjajna opcija za vaš dom! Tipična francuska vrata ne pružaju previše privatnosti zbog stakla. Ukoliko ste želeli privatnost sa francuskim vratima, u ne-tako davnoj prošlosti morali ste ugraditi neku vrstu zavesa koje su vezane za vrata. Više ne morate brinuti, jer sada na tržištu postoje kompletna vrata sa već ugrađnim roletnama.

Funkcije vrata sa ugradnom roletnom

Roletne imaju dva kontrolna dugmeta smeštena na vratima, jedan je za podizanje i spuštanje,a  drugi  kontroliše nagib lamela. Velika prednost ovih roletni je što se ne čiste, jer se nalaze u zatvorenom prostoru između blokova stakla – izo stakla.

Presek

Prozor na vratima ima tradicionalno izolovano dvostruko staklo sa spoljašnje strane prozora i poveći prostor u kojem su ugrađene roletne. Na kraju, tu je još jedan komad stakla koji obavija već ugrađene roletne.

Presek francuskih vrata sa ugradnom roletnom
Slika 2 – Presek francuskih vrata sa ugradnom roletnom

Karakteristike vrata sa ugradnim roletnama

Ovaj tip vrata je manje osetljiv u odnosu na starije standardne roletne. Međutim, ukoliko dođe do loma, teže se popravljaju. Takođe, u nekim situacijama se kontrolni unutrašnji kablovi mogu pokidati, pa je potrebno zameniti čitav deo. Dobra stvar je u tome što se zamena staklene ploče vrši vrlo lako.
Ova vrata su idealna za sve one koji ne vole čistiti roletne.

Francuska vrata
Slika 3 – Francuska vrata