Dekorativni kamen u prostorijama vašeg doma

Potpuno je iznenađujuće kako zid obložen dekorativnim kamenim oblogama ili dekorativnim kamenom može da promeni celokupan izgled i osećaj prostora, pa i spavaće sobe. Zabluda je da zid obložen dekorativnim kamenom stvara hladan atmosferu

.

Zid obložen dekorativnim kamenim oblogama

Bilo da je u vidu granita, krečnjaka ili starih cigli, zid obložen dekorativnim kamenim oblogama stvara prijatnu i opuštajuću, toplu i elegantnu atmosferu. Bez obzira da li koristite imitaciju kamena ili prirodni kamen, efekat je isti.

Užitak u dekorativnim kamenim oblogama
Slika 2 – Užitak u dekorativnim kamenim oblogama

Najbolja upotreba dekorativnog kamena je kada ga koristite za naglašavanje određenih delov vaših prostorija, ili tzv. akcentna uloga. Dekorativni kamen je materijal koji se uklapa u svaki stil, od modernog do rustičnog ili vintage.

Akcentna rasveta

Prilikom uređenja spavaće sobe u kojoj su jedan ili više zidova obloženi  dekorativnim kamenim oblogama, posebnu pažnju treba posvetiti osvetljenju. Savet je izbegavati upotrebu centralne rasvete. Akcentna rasveta u vidu stonih i zidnih lampi je najbolje rešenje.

Akcentno osvetljenje u sobi
Slika 3 – Akcentno osvetljenje u sobi

Zid na kojem su postavljenje kamene ploče, dodatno možete dekorisati policama sa knjigama, fotografijama, fenjerima i drugim različitim ukrasima i dekorativnim predmetima.

Zid od dekorativne kamene obloge
Slika 4 – Zid od dekorativne kamene obloge

Dekorativne kamene obloge se lako postavljaju, čak ih možete i sami postaviti.  U nastavku su priazani primeri i predlozi ako možete dekorisati i uredii vašu spavaću sobu na najbolji način upotrebom dekorativnih kamenih obloga ili dekorativnog kamena.

Dekorativna obloga u sobi
Slika 5 – Dekorativna obloga u sobi