Wallstix – dekorativni paneli, kontrola buke i bolja akustika

Wallstix, dizajniran od strane Frederik van Heereveld-a, obložen je trodimenzionalnom mekom poliuretanskom penom sa specijalnom prevlakom. Glavni materijal je PU pena koja je vatrostalna. Sastoji se iz tri sloja: prvi sloj čini osnovni pena premaz, drugi sloj je fleksibilan poliuretanski premaz, a treći sloj je – boja ( otprona na UV zrake). Materijal može imati bilo koji oblik, isporučuje se po meri, dostupan je samo u ograničenim bojama.
WALLSTIX vizuelni i akustični paneli
Slika 2 – WALLSTIX vizuelni i akustični paneli

Ukrasne zidne obloge

Wallstix “nije samo za tvoje oči“, ove vizuelne atraktivne i ukrasne zidne obloge kontrolišu buku i doprinose boljoj akustici. Ovi paneli su dizajnirani tako da pomažu kontroli refleksije zvuka životne sredine. Idealno su rešenje kako za kućne, tako i za javne sredine kao što su kancelarije, hoteli, prodavnice, restorani, biblioteke, itd.

Atraktivne i ukrasne zidne obloge
Slika 3 – Atraktivne i ukrasne zidne obloge

Materijal budućnosti

Wallstix su izrađeni od materijala koji mogu biti najrazličitijeg oblika; kao standardne pločice mogu biti kombinovani na različite načine, ili se kao kameleon mogu prilagoditi bilo kojoj arhitekturi. Paneli omogućavaju lakšu apsorpciju zvuka na višim frekvencijama. Ispitivani su i testirani od strane holandskog instituta za akustiku. Ploče su samogasive – pri gorenju ne puštaju kapljice koje bi širile požar, već su paropropusne, otporne na vibraciju, hemijski neutralne, nisu štetne po zdravlje i lako se recikliraju.

Materijal budućnosti
Slika 4 -Materijal budućnosti

Najčešće su piramidalnog oblika – povećavaju površinu od koje se odbija zvuk i poboljšavaju akustične uslove u prostoriji.

Akustični paneli za zidove

Zvučno izolacioni paneli za sve vremenske uslove napravljeni su od materijala otpornih na temperature. Konstruisani su tako da mogu izdržati najekstremnija spoljna i industrijska okruženja: vodu, vlagu, vlažan vazduh, so, prašinu prljavštinu, konstantno UV zračenje, hlor, mast, koroziju i većinu jakih hemikalija.

Priamidalni paneli
Slika 5 – Priamidalni paneli

Prethodni tekst“Lepa kvaka” i gvozdena vrata otvara
Sledeći tekstSigurnosna vrata – Izmenjeni vizuelni identitet bezbednosti