Bronzana lobanja sputava Vaše strahove, verujete li?

Izgled bronzane brave sa lobanjom na sobnim vratima

Razorna konvencionalnost je dobra fraza koju kompanija Faucetto koristi za njihovu seriju bronzanih lobanja na vratima. Iako je to nekonvencionalan pristup i viđenje enterijera, savršen je dodir “Fugli” gotike.

Pitate se šta je “Fugli”? To je kada dodate malo “neprijatnog” u Vaš prostor, i ponekad je upravo to malo sasvim dovoljno da enterijer upotpuni i učini ga nezaboravnim!

Pitamo Vas, da li možete zaboraviti vrata sa upečatljivim dizajnom brave kao što je lobanja?!

Priozvodnja “lobanja od bronze” brava

Brava “lobanja od bronze” je napravljena u SAD-u na čvrstom bronzanom postolju i sa metalnom bravom na njemu. Postoji nekoliko varijanti brava – odnosno, lobanja postavljenih u različitim položajima: iznad, ispod i u sredini.

Tipovi brava sa lobanjom
Slika 2 – Tipovi brava sa lobanjom

Ovakva vrata pružaju neverovatan pogled i ugođaj u Vašem prostoru. Sama lobanja je izrađena od čvrste bronze prema kalupu koji je ručno izrađen. Potom se bronza patinira, kako bi pružila izražajniji efekat i ublažila bronzanu boju. Mehanizam koji se ugrađuje u vrata obezbeđuje laku funkcionalnost i dugovečnost.

Gotika u Vašem prostoru
Slika 3 – Gotika u Vašem prostoru

Brave za vrata se dele prema mestu ugradnje na: brave za unutrašnja i brave za spoljašnja vrata. Obe vrste vrata imaju po pravilu usadne brave, razlikuje se jedino vrsta osiguranja. Prema tome, brave mogu biti: sa ključevima u svim mogućim bojama, blokirajuće brave, sigurnosne brave, biometrijske brave itd. Kućna vrata su uglavnom većih dimenzija od sobnih. Vrata kupatila umesto brave mogu imati klizna vrata i sl. Vrata u hotelima i bolnicama su specifična, zvučno-izolaciona, te imaju posebnu vrstu brava.

Uvek je lepo spojiti funkcionalnost i estetiku, tome svako teži ali samo nekolicina uspeva. Detalji i elementi nam pomažu u tome da svakodnevnicu učinimo mnogo prijatnijom i interesantnijom nego što jeste, tako da u ovom slučaju, ovaj gotski detalj može puno uraditi za Vas.

Prethodni tekstZavese u kuhinji – kako ih odabrati?
Sledeći tekstAtraktivne i sigurne: pljosnate sigurnosne rozete od INOX-a