Bronzana lobanja sputava Vaše strahove, verujete li?

Razorna konvencionalnost je dobra fraza koju kompanija Faucetto koristi za njihovu seriju bronzanih lobanja na vratima. Iako je to nekonvencionalan pristup i viđenje enterijera, savršen je dodir “Fugli” gotike.

Pitate se šta je “Fugli”? To je kada dodate malo “neprijatnog” u Vaš prostor, i ponekad je upravo to malo sasvim dovoljno da enterijer upotpuni i učini ga nezaboravnim!

Pitamo Vas, da li možete zaboraviti vrata sa upečatljivim dizajnom brave kao što je lobanja?!

Priozvodnja “lobanja od bronze” brava

Brava “lobanja od bronze” je napravljena u SAD-u na čvrstom bronzanom postolju i sa metalnom bravom na njemu. Postoji nekoliko varijanti brava – odnosno, lobanja postavljenih u različitim položajima: iznad, ispod i u sredini.

Tipovi brava sa lobanjom
Slika 2 – Tipovi brava sa lobanjom

Ovakva vrata pružaju neverovatan pogled i ugođaj u Vašem prostoru. Sama lobanja je izrađena od čvrste bronze prema kalupu koji je ručno izrađen. Potom se bronza patinira, kako bi pružila izražajniji efekat i ublažila bronzanu boju. Mehanizam koji se ugrađuje u vrata obezbeđuje laku funkcionalnost i dugovečnost.

Gotika u Vašem prostoru
Slika 3 – Gotika u Vašem prostoru

Brave za vrata se dele prema mestu ugradnje na: brave za unutrašnja i brave za spoljašnja vrata. Obe vrste vrata imaju po pravilu usadne brave, razlikuje se jedino vrsta osiguranja. Prema tome, brave mogu biti: sa ključevima u svim mogućim bojama, blokirajuće brave, sigurnosne brave, biometrijske brave itd. Kućna vrata su uglavnom većih dimenzija od sobnih. Vrata kupatila umesto brave mogu imati klizna vrata i sl. Vrata u hotelima i bolnicama su specifična, zvučno-izolaciona, te imaju posebnu vrstu brava.

Uvek je lepo spojiti funkcionalnost i estetiku, tome svako teži ali samo nekolicina uspeva. Detalji i elementi nam pomažu u tome da svakodnevnicu učinimo mnogo prijatnijom i interesantnijom nego što jeste, tako da u ovom slučaju, ovaj gotski detalj može puno uraditi za Vas.