Predimenzionisane ručke na spoljašnjim vratima

Novi trend u arhitekturi su predimenzionisane ručke na vratima. Sve više i više ovaj dizajn prožima domaćinstva. Postoji nešto neverovatno vezano za stil ogromnih ručki vrata, bez obzira na oblik. A s obzirom na veličinu savremenih vrata, takav izgled ručki dobija više smisla.

Drvena vrata

Drvena vrata uvek izgledaju posebno, a sa velikim ručkama će svakako izgledati poželjno, naročito ako su tanka i visoka. Metalni elementi na bravi dodaju industrijski osećaj u prostoru, a takva vrata se najviše uklapaju sa netretiranim betonskim zidovima hodnika.

Tanka i visoka vrata
Slika 2 – Tanka i visoka vrata

Kako je drvo topao materijal, vrata mogu izgledati prilično simpatično pa čak i rustično. Velike ručke na njima omogućavaju im da zadrže oba: grandioznost i primamljivost. Tanke lajsne pospešuju ovom interesantnom izgledu vrata.

Ručke novog doba
Slika 3 – Ručke novog doba

Svetlija nijansa drvnih vrata sa crnim čelikom daju nesumnjivo moderan izgled prostoru.

Ako želite da se vaša prednja vrata ističu, kontrast u vidu boja vrata i same ručke je sasvim dovoljan da se postigne željeni efekat.

Metalna vrata

Predimenzionisane ručke vrata proizvode se od različitih materijala. Takođe, i metalna vrata mogu biti veoma interesantna. Njihove ručke nisu dosadne i konvencionalne. Mogu biti rustična zahvaljujući patini koja se nanosi na čitavu površinu vrata.

Metalna vrata u vašem domu
Slika 4 – Metalna vrata u vašem domu

Metal može biti veoma dekorativan, pa se postavlja pitanje zašto ga ne bi koristili kako bi se vaše prevelike ručke na prednjim vratima istakle?!

Tamna metalna vrata sa tankom mesinganom drškom koja je prilično konvencionalna pružaju savršeni kontrast vašem enterijeru.

Dizajn ručki

Predimenzionisane ručke prednjih vrata mogu izgledati drugačije. Postoje ručke u obliku diska, potkovice itd. Ručke u obliku diska izgledaju jednostavno i privlačno oku,. Mogu biti od istog materijala kao vrata. Staklo na prednjim vratima čini trend koji se u poslednje vreme opasno zahuktava. Dok neki tvrde da se njima žrtvuje privatnost, drugi ih smatraju prilično zgodnim.

Ručke u obliku diska
Slika 5 – Ručke u obliku diska