TEHNOMARKET Larson A2 paneli za oblaganje fasada

Bezbednost objekata i njihova poboljšana otpornost u slučaju požara predstavljaju jedan od najbitnijih segmenata savremenog građevinarstva. Stalni razvoj i primena novih materijala i tehnologija, kao i građevinskih i fasadnih sklopova obezbeđuje dodatni nivo sigurnosti i udobnosti za sve korisnike. Jedan od materijala iz ove kategorije je svakako i Larson A2 aluminijumski kompozitni panel za oblaganje fasada.

Larson A2 – novi, evropski panel kategorije A2 u ponudi kompanije Tehnomarket

Larson A2 superiorni kompozitni paneli proizvodi su kompanije Alucoil, čiji je Tehnomarket generalni distributer na teritoriji Balkana. Kvalitet panela proizvedenih u Evropi, potvrđen velikim brojem globalnih sertifikata, uz najveći lager u regionu koji znatno smanjuje vreme dostave i širok spektar boja i uzoraka, osnovne su karakteristike proizvoda koje ga kvalifikuju za ugradnju na zahtevnim projektima poput spektakularne La Vella zgrade u Madridu, La cite du vin muzeja vina u Bordou ili Pariske filharmonije. Razvojni tim kompanije je, pored visoko kvalitetnih proizvoda, spreman predložiti i namenska rešenja za najrazličitije zahteve projekata, uz potpunu podršku prilikom projektovanja i ugradnje panela u sklopu VENT ventilisanih fasada.

Tehnomarket predstavlja projekat: Ericsson Nikola Tesla Zagreb (Hrvatska)

Energetska efikasnost preovladava kao jedan od suštinskih uslova prilikom projektovanja novih i tokom renoviranja postojećih objekata. Jedan od sjajnih primera koji pomera granice izvodljivog u sferi modernizacije postojeće zgrade je i Ericsson Nikola Tesla centar u Zagrebu.

Ovaj savremeni poslovni objekat strogih volumena, koji zauzima više od 9.000 m2 korisne površine dobio je potpuno novu ventilisanu fasadu obloženu Larson A2 aluminijumskim kompozitnim panelima postavljenim na Tehnomarket VENT aluminijumskoj podkonstrukciji.

Foto: TEHNOMARKET / Ericsson Nikola Tesla, Zagreb, Hrvatska

Ventilisana fasada daje izuzetan individualni pečat zgradi i znatno doprinosi ispunjenju strogih ekoloških standarda kroz visok stepen toplotne izolacije i energetske efikasnosti samog objekta. Za ovaj projekat ventilisane fasade, koji je izvela kompanija Kvantum iz Zagreba, iskorišteno je više od 6.000 m2 Larson A2 aluminijumskih kompozitnih panela u više boja radi postizanja specifično moderne, svedene estetike. Kompanija Tehnomarket je pored panela obezbedila i kompletnu pripremu i obradu Larson A2 panela i aluminijumske podkonstrukcije.

Larson A2 paneli nude mnoge konstruktivne prednosti: atraktivan kolorit, moderan dizajn i laku obradu. Paneli se proizvode u debljini od 4 mm, sa tablama maksimalnih dimenzija do 1500 x 8000 mm. Sa svojom mineralnom ispunom i 2 sloja aluminijumskog lima, Larson A2 paneli se odlikuju izuzetnom čvrstoćom i malom težinom, i nalaze najširu primenu u arhitekturi i građevinarstvu.

Kao što mu i ime kaže, Larson A2 panel ispunjava klasu negorivosti A2 prema evropskom standardu EN 13501, što je potvrđeno ispitivanjem i dobijenim atestima u velikom broju cenjenih sertifikacionih kuća u Evropi i svetu.

VENT sistem podkonstrukcije – fasadno rešenje za sve materijale

Kako bi svojim klijentima ponudio potpunu uslugu, Tehnomarket je razvio sisteme aluminijumskih podkonstrukcija koji će nositi ne samo obloge od aluminijumskih kompozitnih i saćastih panela, već i drugih obloga iz sveta ventilisanih fasada. Sistemi iz grupacija VENT i TMPT dele se na panelne i kasetne, prema načinu obrade fasadnih panela.

Panelni sistemi: Rivet, Tack, Hide, Stone, Continual, Stone i Rock pogodni za sledeće obloge: aluminijumske kompozitne panele Larcore, HPL laminirane ploče, staklo, granitnu keramiku, kamen, fiber-cementne ploče, limove, Aqua-panel, polikarbonatne ploče i drugo.

Foto: TEHNOMARKET / Ericsson Nikola Tesla, Zagreb, Hrvatska

Kasetni sistemi: Box, Slider, Bolt, Gasket i Fit pogodni za kompozitne panele Larson i pune limove.

Kombinacijom sistema, njihovih tehničkih mogućnosti i pojedinim specifičnim elementima Tehnomarket-ove podkonstrukcije, razvojni tim ove kompanije osigurao je rešenje za efikasno postavljanje najvećeg broja savremenih fasadnih obloga čime je kompanija koja više od 14 godina nudi vodeće svetske brendove koji se odlikuju beskompromisnim kvalitetom, postala je prepoznatljivo ime na polju prodaje i obrade raznih vrsta panela.

www.tehnomarket.com

Tehnomarket d.o.o
A. Skadarska 73, 26101 Pančevo, Srbija
T. +381 13 307 700
F. +381 13 307 799
E. profil@tehnomarket.com
W. www.tehnomarket.com