TEHNI PIVOT vrata – Moda ili praktičnost

U poslednje vreme povećana je potražnja vrata iz tzv. serije PIVOT koja su prepoznatljiva po tome što krilo od vrata može biti velikih dimenzija tako da se otvaranjem vrata omogućava veliki prostor za prolaz. Maksimalna širina krila za jednokrilna vrata ide i do 2m, a visina krila čak i do 3m. Kod dvokrilnih PIVOT vrata širina oba krila ide i do 4m dok visina ostaje na 3 metra.

Aluminijumska konstrukcija za ova vrata je dosta specifična i aluminijumski profili za ova vrata se radikalno razlikuju od profila za proizvodnju običnih aluminijumskih vrata. Profili za PIVOT vrata su urađeni od specijalne legure aluminijuma velike čvrstine i većih dimenzija.

Širina štoka i krila je oko 120 mm. Sve to je konstruisano kako bi profili mogli da nose veliku težinu koju imaju ova vrata. To se posebno odnosi na PIVOT vrata koja su obložena kaljenim staklom.

TEHNI vrata - ulazna vrata velikih dimenzija

Ono što je dalje karakteristično za ova vrata je to što ova vrata nemaju klasične šarke već se na vrata ugrađuje poseban mehanizam koji ima funkciju osovine oko koje se okreće krilo vrata. Ova osovina je ugrađena na jednom kraju krila otprilike 40cm od zadnje ivice. Time se dobija širok ulaz od 1,6m kada su vrata širine 2m skroz otvorena. Kod dvokrilnih vrata to je čitavih 3m. Za veće otvore PIVOT vrata se rade sa fiksevima sa jedne i/ili druge strane krila a moguća je ugradnja i nadsvetla.

Kao što smo već naveli vrata se oblažu kaljenim staklom u boji ili dekorisanim aluminijumskim limovima. Stakla, ukoliko ih ima, su troslojna i prate debljinu krila od oko 120 mm. Aluminijumski limovi su uglavnom narezani bordurama različitog oblika i dizajna, a često ih prate i ukrasni elementi od inox aplikacija.

Okov za vrata, počev od specijalne osovine koja zamenjuje šarke pa do mehanizma [brave] za otvaranje su nemačke proizvodnje. Brave su standardno sa 3 ili 5 mesta zabravljivanja, a nudi se i ugradnja brava sa do 17 mesta zabravljivanja. Od ostale standardne opreme tu su kvake, cilindri i ručke, različitih dimenzija i oblika.

TEHNI Sigurnosna vrata

Od vanstandardne opreme u ponudi su različiti sistemi otvaranja: na otisak prsta, na senzor, na šifru, preko mobilnog telefona i slično. Moguće je kombinovati i više načina otključavanja vrata. Pored više vrsta ručki koje mogu biti i sa cirkonijumima, moguća je ugradnja i utopljene ručke kojoj je obično dodato i led svetlo.

Kao i sva ostala TEHNI vrata, vrata iz serije SUPERIOR LINE i PIVOT se rade u više desetina boja po RAL-u i 20-ak boja imitacije drveta. Sve po želji kupca.

Vrata imaju sertifikat iz Nemačke, a koeficijent toplotne provodljivosti je oko 1,2 W/(m2K).

NA SVOJIM SAJTOVIMA TEHNI JE INSTALIRAO I POSEBAN PROGRAM NA SRPSKOM JEZIKU KOJI OMOGUĆAVA SVAKOM POTENCIJALNOM KUPCU DA IZABERE SVOJ MODEL VRATA PREMA ŽELJENIM DIMENZIJAMA, BOJOM, BRAVOM, STAKLOM I DRUGIM KARAKTERISTIKAMA I DA ZA TAKO DEFINISANA VRATA PUTEM MAILA DOBIJE OD TEHNIJA CENU I ROK ISPORUKE.
https://tehni.doors-100.com/rs

www.tehni.rs

TEHNI BEOGRAD
Autoput za Novi Sad 296E, Beograd, Srbija
T. +381 11 3774 372
F. +381 11 377 4384
office@tehni.rs
www.tehni.rs

TEHNI SA PANTELOS
2nd Kimerion-Pigadion, Xanthi, Grčka
T. +302 3 1 0700 517
F. +302 3 1 0758 856
customer@pantelos.gr
www.pantelos.gr