Ekranizovana vrata iz Srednjeg veka

Zamena ružnih Alu sigurnosnih vrata prikladnijim dizajniranim kovanim gvzdenim vratima, je dobro iz praktičnih razloga. Bilo bi dobro da postoji ekran / sigurnosna vrata horizontalnih linija poput bezbednosne rešetke.

Odabir sigurnosnih vrata

Vrlo čest problem kod većine kuća je u pronalaženju sigurnosnih vrata / ekrana koji upotpunjuje kućni eksterijer i uklapa se u okolno okruženje. Ne postoji ništa bolje u vreloj letnjoj noći do ostavljanja ulaznih vrata otvorenim, a sigurnosnih – zaključanim, kako biste uhvatili svaki povetarac i pusttili da teče kroz kuću.

Bezbednosti vrata kao dekorativne funkcije
Slika 2 – Bezbednosti vrata kao dekorativne funkcije

Upotrebom unakrsnog protoka ventilacije pomažemo toploti da brže izađe iz prostorije. Međutim, morate biti 100 odsto sigurni da su sigurnosna vrata adekvatna protiv kućnih provala.

Ulazna vrata su ključni element svakog doma. Kada se na većinu ručno pravljenih vrata od kovanog gvožđa pridodaju retro – elementi, potrebno je postaviti čeličan okvir oko vrata kako bi se obezbedilo adekvatno zaključavanje. Ako se odlučite za ovaj tip vrata, najbolja u kategoriji su  plastificirana sa postojećim drvenim oblogama koje umanjuju upadljivost čeličnog okvira.

Obostrano nevidljiva sigurnosna vrata
Slika 3 – Obostrano nevidljiva sigurnosna vrata

Ova vrata su od velike bezbednosti, naročito iznutra, kada su gotovo nevidljiva. Važi i obrnuto. Ona stvarno rade sjajan posao prikrivanjem ulaza sa spoljne strane kuće.

Bezbednost sigurnosnih vrata

Razmislite o bezbednosti vrata kao dekorativne funkcije, i učinite da vaša prednja, a s druge strane, sigurnosna vrata budu vrlo jednostavna. Potrebno je angažovati osobu – dizajnera ili arhitektu, koji ćeprilagoditi dizajn sigurnosnih vrata izgledu vaše kuće. Neko sa malo stila, ko razume zahteve bezbednosne kapije, lako će uklopiti vrata i upotpuniti kako ukupan utisak, tako i izgled same kuće. Pit Mondrijan može biti polazna osnova sa svojom ne-reprezentativnom apstrakcijom za koncept i dizjn takvih vrata. U zavisnosti od vašeg aspekta i privatnosti, jedna zastakljena vrata mogu odraditi posao, izazvati divljenje kod ljudi sa obe strane vrata.

Prethodni tekstKancelarije za opuštajuċi oseċaj koje koriste blago osvetljenje i matirano staklo
Sledeći tekstInspirativni dizajn – ideje krovnih prozora dnevne sobe