Ne rasipajte energiju uživajte u letu!

BEOHRAM je jedna od vodećih kompanija u Srbiji koja se više od 10 godina bavi proizvodnjom, prodajom i pružanjem svih vrsta usluga iz oblasti pvc i alu stolarije.

Naša misija je da domovi budu topli, sigurni i ekonomični. Šireći misiju trudimo se da objasnimo značaj održivog razvoja i energetske efikasnosti kako bi sprečili nepotrebne gubitke energije i sačuvali životnu sredinu za buduće generacije. Zadovolji klijenti su nas osnažili da otvorimo još više prodajnih salona, novih distributera, stovarišta i proširimo kapacitete najsavremenije fabrike za prozore i vrata na 32000m². Do sada smo u više od 60.000 domova uneli toplinu, sigurnost i komfor.

Nemački standardi, brzina isporuke i nestrvarno niske cene – sinonim su našeg poslovanja. Imajući u vidu kako svetske tako i buduće lokalne trendove smanjenja potrošnje i bespotrebnog rasipanja energije i novca, u cilju pomoći sugrađanima, kompanija Beohram je uspostavila projekat edukacije o energetskoj efikasnosti.

U kom smislu edukujemo ljude?

Prvi korak je da prihvatimo činjenicu da su, pored mnogih faktora koji utiču na energetsku efikasnost objekta, loši i dotrajali prozori i vrata jedni od najvažnijih elemenata i ujedno najveći rasipnici energije. Zimi se grejemo, leti rashlađujemo. Obzirom da smo u letnjem godišnjem dobu, slabije obraćamo pažnju na utroške energije koji znaju biti čak i veći od utrošaka u toku zimske sezone grejanja.

Leti, sunce preko prozora dodatno zagreva prostorije ukoliko ne postoji adekvatna zaštita na njima u vidu premaza na prozorskom staklu, folija ili zastora kao i roletni. Rashlađen vazduh iz objekta kroz šupljine stare stolarije izlazi napolje, zbog čega moramo klima uređaj držati konstantno upaljen. Naši brojčanici na satu za struju neprestano rade, kako bi smo se mi trenutno osećali prijatnije. Energetski efikasna prostorija rashlađenu energiju zadržava u objektu i nakon gašenja klima uređaja. Zato je važno da budemo svesni činjenice šta svakodnevno pogrešno radimo i na koji način bespotrebno gubimo novac.

Beohram d.o.o. PVC stolarija
Beohram d.o.o. PVC stolarija

Istraživanjima je utvrđeno da se preko prozora bespotrebno gubi 36% toplotne energije, za stanove iznad desetog sprata ukupni gubici energije su cak 47%. To su zaista veliki procenti! Zbog ove činjenice, možemo reći da ne postoji investicija koja sebe u potpunosti isplaćuje kao što je zamena stare, dotrajale stolarije novom.

Leto je sinonim za klizne sisteme

Prostranim, svetlim i funkcionalnim domom, učinićete i vaš ugradnjom kliznih sistema. Postoje različiti pvc prozori i vrata koji su pogodni kad se želi maksimalno iskoristi prostor, a istovremeno dobiti više svetlosti.

Klizni i harmonika sistemi u fabrici za prozore i vrata proizvodimo u pvc profilima firme Gealan S9000 i S8000 sa najboljim i jedinstvenim tehnološkim rešenjima okova našeg nemačkog partnera G-U. U našem prodajnom asortimanu imamo PSK, paralelno-klizne, podizno-klizne kao i harmonika prozore i vrata.

PSK ili Paralelni klizno nagibni prozori i vrata otvaraju novu dimenziju funkcionalnosti i dizajna pvc stolarije. Jedno od krila u ovakvom sistemu može da bude u položaju kipa ili paralelno da kliza na drugo krilo koje je fiksno. PSK-a predstavljaju optimalno rešenje za prozore i vrata od pvc-a srednjih i velikih dimenzija.

Paralelno klizni prozori i vrata omogućavaju veće širine prolaza i veći komfor. Imaju samo funkciju klizanja jednog krila na fiksno krilo. Klizno krilo se lagano i precizno kreće u otvoreni i zatvoreni položaj zahvaljujući inovativnoj tehnologiji firme G-U, čime se omogućava lakše rukovanje.

Podizno klizni prozori i vrata idealno rešenje za zastakljivanje velikih dimenzija. Sistemi koji predstavljaju sami vrh dizajnerskih i tehnoloških rešenja. Moguće je realizovati od 2 do 6 krilnih elemenata u svim uobičajnim šemama. Moguć- nost motornog upravljanja i nosivost do 400kg.

Beohram-logo-Users-400x400px
Sedište firme
Žarkovo, Šavnička 2a
Tel: 011 23 63 320, 011 40 68 385
Mob: +381 63 10 35 980
E-mail: prodaja@beohram.com
www.beohram.com

Exclusive izložbeni salon
Miljakovac, Borska 41 i
Tel: 011 3515 704
Mob: +381 62 110 20 20
E-mail: exclusive@beohram.com
Topola
Bul. Vožda Karađorđa 43
Tel: 034 81 29 38
Mob: +381 63 42 30 90
E-Mail: topola@beohram.com
Zemun
Vojni put 2 br. 165 E
Tel: 011 26 12 580
Mob: +381 63 42 48 22
E-mail: zemun@beohram.com
Pančevo
Exclusive pvc&alu
Svetog Save 20-22
Tel: 013 420 758
Mob: 063 328 032
E-Mail: pancevo@beohram.com