LAMINIRANO STAKLO – MODERAN proizvod za moderne građevine

Laminirano staklo je u sve većoj primeni u uređenju enterijera, bilo samostalno, u vidu pregradnih zidova, vrata, tuš kabina, ogledala, stolova, kuhinjskih površina, ili kao zidna obloga. Pored toga, ovaj tip stakla se koristi i u spoljašnjim uslovima, za ograde, podove, stepeništa, nadstrešnice, fasade, parapete…

Obaveza proizvođača je da obezbedi traženi nivo bezbednosti proizvoda pri upotrebi. Zbog toga su danas sve više tražena laminirana stakla. Kao što i samo ime kaže, laminirano staklo se sastoji od dva ili više stakala koja se trajno spajaju pomoću transparentne EVA folije. Na ovaj način dobijeno staklo postaje bezbednosno, jer u slučaju loma folija drži staklene fragmente zajedno i smanjuje mogućnost povreda.

Laminirano staklo je odličan izbor za unutrašnje uređenje i zbog svoje dekorativne funkcije: između dva sloja stakla se mogu postaviti različiti inserti, od folija u boji, preko štampanog papira, tekstila, furnira, metalne mrežice, PET štampe pa sve do LED dioda i LCD filma.

Este Team d.o.o. - laminirano staklo
Este Team d.o.o. – laminirano staklo

Danas se laminirano staklo proizvedeno sa EVA folijom sve više koristi i u eksterijeru, jer PUJOLova transparentna folija EVALAM, kao i pojedine folije u osnovnim bojama istog proizvođača imaju sve potrebne sertifikate i za spoljašnju upotrebu, gde su veoma važne karakteristike optička svojstva, transparentnost, otpornost na vlagu i UV zračenje, adhezija.

Sigurnosna stakla se takođe mogu dobiti uz pomoć PUJOLovog produkta AB-AR u kombinaciji sa EVALAM folijama, pri čemu se ista klasa, tj. tip zaštite može dobiti uz upotrebu stakla manje debljine i mase u odnosu na konkurenciju.

Ključna prednost kompanije PUJOL leži u ponudi kompletne tehnologije ključ u ruke! PUJOLovi kupci dobijaju na raspolaganje ne samo folije najvišeg kvaliteta već i peći za laminiranje kao i sav potreban pomoćni pribor, recepte i informacije koje će im omogućiti vrhunske rezultate u proizvodnji laminiranog stakla.

Paleta peći za laminiranje stakla koje proizvodi kompanija PUJOL obuhvata peći manjih dimenzija iz serije LAM PRO, zatim peći za laminiranje u horizontalnoj i vertikalnoj ravni HLH i HLV, pa sve do najsavremenijih kombinovanih peći PUJOL 100 za rad sa EVA i PVB folijama i to bez potrebe za upotrebom autoklava ili specijalnih klimatskih uslova.

Peći za laminiranje i EVALAM folije španskog proizvođača PUJOL S.A. su najpouzdaniji partner za proizvodnju laminiranog stakla, koje je danas u sve većoj tražnji kod nas i u svetu. Upotrebom ove tehnologije postižu se značajne uštede u vremenu, energiji, potrebnoj količini stakla za isti proizvod u odnosu na druge proizvođače.

Peći za HEAT-SOAK TEST, LAM PRO SERIJA, EVALAM 80/120 jedina EVA folija na svetu koja radi na 80 i 120C, EVALAM VISUAL najtransparentnija EVA folija na tržištu, PUJOL horizontalni sistemi za laminiranje sa jednim, dva ili više nivoa, vertikalni sistemi za laminiranje, EVALAM COLOR folije, AB-AR pancirna folija, kao i sav pomoćni pribor za laminiranje samo su neka od imena i tehnologija koje proizilaze iz 100 godina iskustva ove kompanije.

PUJOL i ESTE TEAM Vam predstavljaju vrhunsku svetsku tehnologiju za proizvodnju laminiranog stakla.

www.esteteam.net

ESTE TEAM d.o.o.
Džona Kenedija 20, 11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 2601 774
T. +381 11 3196 764
M. +381 63 340 396
E. office@esteteam.net
W. www.esteteam.net