Kako bravarija od nerđajućeg čelika doprinosi inovativnom izgledu vašeg enterijera

Ukoliko želite da novim stilovima  i kvalitetnim drškama i bravama u vašoj kući ili kancelariji, na tržištu je zastupljen  veliki izbor , koji u mnogome otežava odabir.  Kao najbolji materijal za kućnu dekoraciju u današnje vreme pokazao se nerđajući čelik, koji pruža veliki uticaj na stilski izgled vaših prostorija. Ove brave ili drške su pogodne  podjednako i za tradicionalni i za moderni dekor.

Kombinacija drvo - čelik
Slika 2 – Kombinacija drvo – čelik

Bravarija od nerđajućeg čelika

Zaista, ukoliko je moderan izgled nešto što želite postići,  ulaganjem u bravariju od nerđajućeg čelika, vas izvodi na pravi put ka uspehu u  ostvarenju vaših želja. Bravarija od nerđajućeg čelika postoji u mnogo oblika, dizajna i može se naći po vrlo pristupačnim cenama. Izbor bravarije zavisi od boja vaših zidova i dezena kućnog nameštaja. Biranje u skladu sa vašim temama je dobra ideja za izradu kreativnog izgleda vašeg doma.

Moderan izgled čelične bravarije u vašem domu
Slika 3 – Moderan izgled čelične bravarije u vašem domu

Ovakve vrste kvaka ili brava  mogu dati  dobar efekat u kupatilu. Nadopunjavaju niz drugih elemenata od nerđajućeg čelika, poput držača peškira, slavina itd.

Staklena vrata u kombinaciji sa čeličnom bravarijom
Slika 4 – Staklena vrata u kombinaciji sa čeličnom bravarijom

Ukoliko su vaš izbor uvek ručke od istog materijala, može se desiti da se stvori kohezivan izgled unutar prostora.

Čelik

Čelik je večno moderan i uvek tražen element za bravariju, i materijal je koji je uvek tražen na tržištu zbog svojih izuzetnih svojstava i čvrstoće.

Pouzdan je kao materijal za sve vrste konstrukcija jer podnosi velika opterćenja.

Moderna čelična bravarija
Slika 5 – Moderna čelična bravarija

U novije vreme čelična bravarija se štiti vručim cinčanjem, a završni premaz boje nanosi u skladu sa paletom boja po RAL karti. Cinčanje je nanošenje tankog sloja cinka na površini metalnih predmeta radi zaštite od korozije. Prevlačenje cinkom je najzastupljeniji postupak zaštite čelika i željeza metalizacijom.