Okovi i bravarija Inovativna kvaka koja se sama steriliše

Inovativna kvaka koja se sama steriliše

Kada je kvaka u stanju mirovanja, to jest u uobičajenom položaju, nju obasjava UV svetlo koje uništava mikroorganizme i potencijalne prenosnike i izazivače bolesti

Ova kvaka „radi“ na principu da spreči umesto da se ponaša kao prenosnik potencijalno opasnih mikroorganizama, kako se občno kvake ponašaju. Kada je kvaka u stanju mirovanja, to jest u uobičajenom položaju, nju obasjava UV svetlo koje uništava mikroorganizme i potencijalne prenosnike i izazivače bolesti.

Nešto tako malo poput virusa gripa može biti fatalno za pojedine ljude, i redovno pranje ruku samo donekle pomaže. UV svetlo takođe može pomoći, i upravo o ovome su mislili tvorci ove jedinstvene kvake.

Jedinstvene kvaka

Ova kvaka „radi“ na principu da spreči umesto da se ponaša kao prenosnik potencijalno opasnih mikroorganizama, kako se obično kvake ponašaju. Kada je kvaka u stanju mirovanja, to jest u uobičajenom položaju, nju obasjava UV svetlo koje uništava mikroorganizme i potencijalne prenosnike i izazivače bolesti.

Kvaku je dizajnirao Choi Bomi

Kao bonus u dizajnu, prilikom vanrednih situacija ili nestanka struje ova kvaka je u stanju da emituje blagu svetlost koja može označiti postojanje izlaza u slučaju nesreće.

Kvaku je dizajnirao Choi Bomi i za svoj dizajn je dobio nagradu Red Dot Design Award.

Izvor: dornob.com

Prethodni tekstProzorsko staklo i njegove karakteristike
Sledeći tekstModerna i ekonomična oprema u stanovima

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here