Garažna vrata kao umetničko delo!

Oslikavanje garažnih vrata je nalik svakom drugom slikarskom umeću. Slično muralu, s tim što se slika mora uklopiti u životni prostor i stil korisnika, odnosno, vlasnika kuća.

Potpuno realistične slike se štampaju na plastičnoj foliji koja se lepi na garažna vrata. Postoji širok spektar slika iz svih sfera umetnosti, iz svega što možete zamisliti. Ali to nije sve, sve što osmislite, takođe, može biti izvedeno na vratima.

Funkcija printova

Printovi prekrivaju dosadan i običan izgled metalnih garažnih vrata. S druge strane, slikom se može istaći i naglasiti lepota na primer, drvenih garažnih vrata.

Garaže koje mame uzdah
Slika 2 – Garaže koje mame uzdah

Maseratijev konkurs

Italijanski proizvođač sportskih automobila Maserati, u saradnji sa arhitektonskim magazinom, nedavno je održao konkurs koji je pozivao kandidate da osmisle i dizajniraju svoju garažu snova za Maseratijeve četvorotočkaše. Na konkurs je pristiglo mnogo zanimljivih nacrta garaža i Maserati je imao težak izbor. Pobednička garaža je bila dizajn Holger Schubert-a iz SAD.

Maseratijev konkurs
Slika 3 – Maseratijev konkurs

Lepota pobedničkog dizajna se ogleda u ostvarenju dva zacrtana cilja i to: stavaranju čistog, jasnog i minimalističnog okruženja koje dozvoljava da fokus bude na automobilu kao umetničkom delu i pružanju motivacije vozaču da stigne kući.

Print na garažnim vratima
Slika 4 – Print na garažnim vratima

Za sad je sve na prototipu. U međuvremenu, možemo uživati u printu koji je sveprisutan u današnjem industrijskom društvu.