Da li dovoljno verujete svojim očima?

Iluzija je optička varka koja vešto zavodi oko, i u tome uspeva – uvek! Međutim, nevidljivo a postojeće, nije nikakva iluzija. U pitanju je stvarnost, ili pak “budućnost koja još nije bila”, kako sam dizajner voli da kaže. Nadzemna vrata De Nardi, savršeni su odraz forme i funkcije tipičnog italijanskog dizajna, odnosno, spoj visokokvalitetnih proizvoda koji se odlikuju lepotom formi.

Nevidljiva garažna vrata se nalaze u nivou sa zidom i zato se još nazivaju nadzemnim. Kamuflirana u zid, predstavljaju savršenu kombinaciju oblika i funkcije i osiguravaju određeni nivo topltone izolacije.

Garažna vrata kojima nećete odoleti
Slika 2 – Garažna vrata kojima nećete odoleti

Ko je De Nardi?

De Nardi u saradnji sa studiom za projektovanje Basaglia Rota Nodari razvija sada već uveliko poznati brend nevidljivih garažnih vrata. 100% Italijanski tim sastavljen je od dizajnera koji rade na stvaranju inovacija. I sama ručka / kvaka može započeti inovativni koncept celog projekta. Grafički gest, skoro umetnički, na zidu je dizajniran tako da omogućuje svakodnevno otvaranje i zatvaranje vrata.

Kvaka koja započinje priču
Slika 3 – Kvaka koja započinje priču

Direktan ulazak automobilom u kuću kroz zid koji magično nestaje omogućio je De Nardi svojim nevidljivim sistemom. Vrata garaže su savršeno uklopljena u zid, tako da ne prekidaju vizuelni kontinuitet arhitektonskog volumena i ekspanzije. Predstava se odvija pred vašim očima u pogledu energetskog zadržavanja na nevidljivosti.

Nevidljivi sistem De Nardi
Slika 4 – Nevidljivi sistem De Nardi

Sistem sigurnosti

Sva vrata su opremljena sa dodatnim sistemima sigurnosti. To su: anti-padajući sistem kod kojeg su vrata zaključana u određeni, stabilan položaj; ograničenje snage elektronskim sistemima kojima se prilagođava snaga motora i održava ista u okviru dozvoljenih parametara bezbednosti; mehanička sigurnost koja obezbeđuje kontinuirano samotestiranje isključujući svaku mogućnost neuspeha.