Evolucija prozora ka boljem komforu i toploti prostorija vašeg doma

Nova linija prozora se bazira na visokom nivou izrade toplotnih ojačanja, potvrđennim od strane Nemačkog tehnološkog instituta „ift Rosenheim“, kao najefikasniju primenu prozora u pasivnoj gradnji.

PVC prozori sa topotnim ojačanjem

Toplotna ojačanja koja se koriste na PVC profiima kako bi se osigurala izvanredna izolacija, bolja krutost i dugotrajnost, za razliku od tradicionalnih, čeličnih ojačanja. Ovakvi pasivni prozori su pažljivo testirani na trajnost, protok vazduha i topotnu izolaciju, dostvarujući ekstremne rezultate.

Izgled prozora sa toplotnim ojačanjem
Slika 2 – Izgled prozora sa toplotnim ojačanjem

PVC prozori sa topotnim ojačanjem napravljeni su od staklenog poliester kompozita čelika i poliuretanske pene. Čelik doprinosi boljoj krutosti prozorskog okvira i omogućava sigurno fiksiranje šarki i drugih elemenata koji poseduju šrafiće.

Materijali PVC prozora sa topotnim ojačanjem
Slika 3 – Materijali PVC prozora sa topotnim ojačanjem

Kompozitni stakleni poliester razdelnika omogućava odličnu dijagonalnu krutost profila, prilikom sprovođenja toplote. Poliuretanska pena ispunjava izolaciju i stabilizuje čitav profil.

MS evolucionarna stakla kompanije MsBeyond, sastoje se iz trostrukog stakla.

Prozori sa toplotnim ojačanjem postoje u dve varijante. Prva je standardna, sa polu-ravnim prozorskim oknima, a druga je klasična, sa glatkim oknima. Obe varijante dolaze sa komfornom ispunom i paketom sigurnosti.

Ovi evoluionarni prozori se mogu pohvaliti sa najvišim energetskim rejtingom potvrđenim gorepomenutim institutom u Nemačkoj.

Prozorski profili kompanije MsBeyond
Slika 4 – Prozorski profili kompanije MsBeyond

Zastakljivanje

Postoji tri sloja stakla prilikom zastakljivanja toplotno ojačanih prozorskih profila.

Toplotni razdelnici

Toplotni razdelnici su napravljeni od kalaisanog nerđajućeg čelika kao stadardni, namenjeni svim tipovima prozora.

Ukoliko možete ugoditi sebi, počnite to već odmah, od sitnih detalj u enterijeru do promena i uapređivanja pojedinih delova konstrukcije, pa samim tim i prozora.