panicLock: Sertifikovana anti-panik brava

Zadatak sistema zaključavanja Winkhaus panicLock protiv panike je da otvori izlaze za bekstvo i spasavanje u bilo kojem trenutku u slučaju opasnosti. Specijalno je sertifikovan za ove oblasti primene i takođe je pogodan za protivpožarna vrata.

Informacije o proizvodu

Zaštita života

Bilo da je u pitanju požar, zemljotres ili pucnjava – postoje situacije u kojima jednostavno morate napustiti zgradu! I to što brže i bezbednije moguće. Posebno kada izbije panika, rešenja za izlaz u slučaju opasnosti i panik opcije za vrata i izlaze moraju funkcionisati i biti intuitivno upotrebljiva čak i za ljude koji beže.

Spreman za upotrebu u svakom trenutku

PanicLock anti-panik brave u skladu sa DIN EN 179 i DIN EN 1125 mogu se brzo otvoriti iznutra i zahvaljujući čvrstim rotirajućim zavrtnjima, nude zaštitu protiv neovlašćenog pristupa spolja. Pogodne su za jednokrilna i dvokrilna vrata napravljena od aluminijuma, drveta i plastike.

Zaključano spolja – otključano iznutra

Višestruki sistemi zaključavanja za izlazna vrata mogu se generalno otvoriti u pravcu izlaza bez ključa – čak i kada su zaključani. Mogućnost otvaranja u suprotnom pravcu od izlaza zavisi od pojedinačno izabrane funkcije zaključavanja.

Dodatna zaštita od požara

Višestruki sistemi zaključavanja Winkhaus sa funkcijom panike za jednokrilna i dvokrilna vrata su klasifikovani i označeni prema DIN EN 179/1125 i pogodni su za protivpožarna vrata (prema EN 1634-1).

panicLock AV3 OR 179 – Višestruko zaključavanje, automatsko sa funkcijom promene E

Mehanički sistem anti-panik zaključavanja sa automatskim obezbeđenjen preko dva samootpuštajuća zakretna zavrtnja i reze u varijanti panicLock M 179 (prema DIN EN 179) sa funkcijom promene E (konturni navoj) ispunjava sve zahteve za brzo otvaranje vrata iz unutra i zahvaljujući čvrstim okretnim zavrtnjima, takođe nudi zaštitu od neovlašćenog pristupa spolja. Pogodno za jednokrilna i/ili dvokrilna vrata sa fiksnim pomoćnim krilom od aluminijuma, drveta i plastike.

Dodatne prednosti

Winkhaus asortiman uključuje:

  • Funkcija prebacivanja B
  • Funkcija prolaza D
  • Funkcija izmene E
  • Pogodno za protivpožarna i vrata za zaštitu od dima
  • DIN smer podesiv (osim panicLock AV3 OR)
  • Dimenzije zadnjeg dela: aktivan 35 – 80 mm, neaktivan 35 – 80 mm
  • Razmak: 92 mm

Winkhaus logo

WINKHAUS
Andreja Lukić
M + 381 65 30 80 399
andreja.lukic@winkhaus.at
www.winkhaus.com