3M PRESTIGE serija folija za kontrolu sunčeve energije

3M folije za kontrolu sunčeve energije, serije PRESTIGE predstavljaju efektivnu zaštitu od toplote i UV zračenja. Spadaju u grupu spektralno selektivnih folija i pružaju perfektnu zaštitu od toplote pružaju jasnu vidljivost. Po načinu aplikacije dele se na spoljne i unutrašnje. Za bolje rezultate u borbi protiv prodora toplote kroz staklene površine preporučujemo ugradnju spoljnih folije kad god je to moguće.

Sunčeva energija prvo udara o foliju koja jedan deo energije odbija, jedan deo folija i staklo apsorbuju i emituju napolje i prema srednjem delu staklenog panela, dok deo sunčeve energije folije propuštaju. Unutrašnje folije nakon prodora toplote kroz stakleni panel odbijaju sunčevu energiju nazad kroz panel, zagrevajući ga dodatno, a deo sunčeve energije propuštaju u unutrašnjost objekta. Iz razloga dodatnog zagrevanja stakla, folije postavljene sa unutrašnje strane, staklo pretvaraju u grejno telo koje toplotu (i do 55°C) emituje u prostoriju.

Kako 3M PRESTIGE folije štite od toplote, a istovremeno propuštaju svetlost u prostoriju?

Kvalitet folije se ogleda u tome koliko više vidljive svetlosti će propustiti u unutrašnjost objekta, uz maksimalnu redukciju prodora sunčeve energije koja se u dodiru sa objektima i stvarima pretvara u toplotu. 3M Prestige je serija spektralno selektivnih folija, što znači da folija propušta deo vidljivog spektra sunčeve energije, a deo zraka sunčevog spektra odgovoran za prekomerno zagrevanje, ne propušta.

Perfektna zaštita i jasna vidljivost

Tajna 3M PRESTIGE serije folija je u višeslojnom dizajnu baziranom na nanotehnologiji. Prestige folije ne sadrže metal i predstavljaju spoj providnih slojeva akrila i poliestera ukupne debljine at 0.058 mm, tanji od Post-it papirića. Konstrukcija 3M folija za kontrolu sunčeve energije serije PRESTIGE se sastoji od sloja protiv grebanja na licu, koji štiti višeslojni optički providni deo folije na čijem zadnjem delu se nalazi akrilni lepak i na njemu providni lajner.

Konstrukcija 3M PRESTIGE folija
Konstrukcija 3M PRESTIGE folija

Energetska efikasnost i optimalan komfor

Umanjenjem zagrevanja unutrašnjih površina umanjuje se količina utrošene električne energije potrebne za rashlađivanje prostora. Ekonomska računica ugradnje folija na objektima i poslovnim zgradama sa staklenim strukturalnim fasadama, u zavisnosti od parametara poput izolacionih materijala, vrste rashladnih uređaja, može da pokaže da je povrat uloženog novca moguć u roku od pet godina.

Kako 3M Prestige serija ima garanciju od 10 godina na vertikalnim površinama, preostali period je čista ušteda za vlasnika folije. Radni prostor sa ugodnom temperaturom leti, osvetljen prirodnom svetlošću po celoj dubini doprinosi boljoj koncentraciji i većem zadovoljstvu zaposlenih, a restoran čiji stolovi stoje pored velikih staklenih površina beležiće veću popunjenost stolova uz staklene površine a gosti će neometano uživati u naručenom jelu.

Enroll d.o.o .
Ugrinovački put 56b, 11000 Beograd
T. +381 11 414 0 818
facebook.com/Enroll.rs
www.enroll.rs