VERTMAX ONE – nedostižnih performansi, a dostupan svima

Italijanska kompanija INTERMAC, deo GRUPACIJE BIESSE, jedan je od vodećih svetskih proizvođača mašina za obradu stakla. Vertikalni CNC obradni centri iz serije VERTMAX predstavljaju, pored već veoma dobro poznatih horizontalnih centara MASTER, reznih stolova i linija GENIUS, dvostranih brusača BUSETTI, okosnicu današnje proizvodnje.

O tome govori i više od 300 mašina Vertmax koje su proizvedene od 2014. godine do danas. Nakon odlične reakcije tržišta na modele Vertmax visine 2.2, 2.6 i 3.3 m, došlo je vreme i za predstavljanje najnovijeg a najmanjeg člana ove porodice – modela Vertmax ONE.

Vertmax ONE je obradni centar koji funkcioniše na revolucionarnom konceptu vertikalne obrade stakla: projektovan da ispuni zahteve malih i srednjih radionica koje žele da se tehnološki unaprede uz ograničena ulaganja, ali i za velike proizvodne pogone u kojima postoji potreba za bržom i fleksibilnijom proizvodnjom uz smanjene troškove.

INTERMACovo vertikalno rešenje omogućava:

  • obradu komada svih oblika pri čemu jedna strana mora biti ravna
  • obradu nestabilnih komada koji se ne mogu obrađivati na klasičnim vertikalnim mašinama
  • obradu malih i velikih dimenzija uz ekstremno lako manipulisanje na malom prostoru
  • visoku produktivnost uz postavljanje i skidanje stakala dok masina vrši obradu
  • automatsku pripremu i podešavanje vakuuma za fiksiranje i pomeranje stakla
  • lako integrisanje u proizvodnu liniju

Vertmax ONE je Idealno rešenje za proizvođače vrata, tuš kabina, rashladnih vitrina, ograda i građevinskih stakala. Sa lakoćom se vrši bušenje i frezenkovanje, grubo i fino brušenje, izrada ureza, poliranje monolitnog, laminiranog i niskoemisionog stakla. Može da obrađuje komade od 300 x 150 mm do 2.500 (3.000) x 1.500 mm, debljine 4 – 15 mm.

Za sve korisnike najvažniji aspekti se odnose na pouzdanost i lakoću upotrebe. Odgovorne komponente modela Vertmax ONE zaštićene su od vode i prljavštine, ugrađen je tempirani podsetnik za održavanje kao i poruke o PLC greškama. Vođice i drugi mašinski elementi pomoću kojih se vrši kretanje su vrhunske nemačke izrade BOSCH REXROTH. Vertmax ONE je opremljen elektrovretenima proizvođača HSD – svetskog lidera u svom sektoru – koja garantuju optimalnu snagu, kompaktne dimenzije, izuzetno visoke standarde završne obrade i maksimalnu pouzdanost.

Sigurno najveća novost i prednost u odnosu na prethodne modele je novi IC softver, u potpunosti razvijen u kompaniji INTERMAC, kojim se vrši upravljanje i programiranje. Bazira se na ICAM softveru koji je najviše korišćeni CAD/CAM softver u industriji stakla i sa preko 7000 softverskih paketa instaliranih u 180 zemalja širom sveta predstavlja sinonim za iskustvo i pouzdanost. Projektovanje se vrši u 5 faza pri čemu se za vrlo kratko vreme stiže od crteža do završenog komada.

Opcioni sistemi za unos, definisanje i obnovu alata su potpuno automatizovani i integrisani u radnu zonu. Oni eliminišu potrebu za manuelnim operacijama i obezbeđuju veću preciznost i produktivnost.

Novi model je opremljen magacinom alata maksimalnog kapaciteta 20 mesta, od kojih su 10 za prednju, a 10 za zadnju radnu jedinicu a smešteni su izvan radne zone mašine, čime su omogućene maksimalna zaštita i odlična pouzdanost.

Sve ove novine mašinu Vertmax ONE čine jednostavnom za eksploataciju tako da je sada 5 dana dovoljno za kompletnu mehaničku instalaciju i SW obuku.

ZAHVALJUJUĆI OBRADNOM CENTRU VERTMAX ONE, OMOGUĆENA JE PROIZVODNJA VIŠE KOMADA NA BRŽI I FLEKSIBILNIJI NAČIN UZ NIŽE TROŠKOVE

www.esteteam.net

ESTE TEAM d.o.o.
Džona Kenedija 20
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 2601 774
T. +381 11 3196 764
M. +381 63 340 396
E. office@esteteam.net
W. www.esteteam.net