SUPREME S700: Sistem otporan na udarne vetrove

Vreme je važan faktor prilikom procesa odabira novih aluminijumskih sistema. Zato što se nekvalitetni sistemi mogu pokazati neadekvatnim u ekstremnim klimatskim uslovima.

Vremenske neprilike danas nisu retkost. Od čuvenog uragana Katrina koji je pogodio Sjedinjene Države 2005. godine i Dorijana koji je pogodio Male Karibe 2019. godine, do mediteranskog ciklona Janus, koji je nedavno stigao na zapadnu stranu Grčke, tajfuni i oluje mogli bi se dogoditi na nekoliko mesta u svetu i utiču na sve, bez obzira na lokaciju.

supreme s700
Foto: Alumil / SUPREME S700

Obzirom na svesnost postojanja ovih vremenskih situacija u Alumilu idu korak ispred, unapređujući svoje sisteme i stvarajući nove koji su otporni na jak udar vetra. SUPREME S700 je savršen primer: Napredni podizno klizni sistem koji predstavlja novu generaciju ALUMIL sistema za velike otvore.

S700 je prošao međunarodno priznati test „Miami Dade“ protiv uragana za šta je zvanično i sertifikovan.

Konkretno, S700 tipologija sa dva klizna krila sa sučeljavanjem, je prošla gore pomenuti test u skladu sa standardima TAS 202 i TAS 203 koji su traženi na Floridi. Tako je S700 uspešno kompletirao 4.500 ponovljenih ciklusa pritiska, dok je bezbednosni test sproveden pri brzini vetra od 306 km/h. Na kraju, sistemska komponenta je testirana na svoju vodonepropusnost (155 km/h – 1200Pa) i propusnost vazduha (prodor vazduha na nivoima 0,26m3/hm) pokazujući veliku izdržljivost i primetno visoke performanse.

Aluminijumska stolarija prozori klizna vrata
ALUMIL Podizno-klizni SUPREME S700

Za Alumil je velika čast što je njegov sistem SUPREME S700 dobio sertifikat „Miami Dade“. To je samo jedan od dokaza da se kompanija neprekidno razvija, stvarajući sisteme koji bi mogli da se suprostave teškim vremenskim uslovima – čak i velikim uraganima kategorije 5 – pružajući ljudima osećaj sigurnosti. Ekstremni vremenski uslovi usled klimatskih promena zahtevaju prilagođavanje sa naše strane.

U kompaniji ALUMIL, zahvaljujući visoko razvijenom odeljenju za istraživanje i razvoj, nastavljaju da proizvode aluminijumske sisteme vrhunskog kvaliteta i podižu standarde.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE – Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs