Savršeno rešenje za sve – SWISSPACER proizvodnja distancera

SWISSPACER proizvodnja distancera: sa sve vise opcija u smislu proizvodnje rama, inovacija i sveobuhvatne usluge

Da li je to ručno ili uz pomoć mašine za savijanje, jedna od četiri proizvođača, ili pomoću robota za zavarivanje uglova, sve je više opcija na tržištu za rad sa veoma efikasnim distancerima iz Swiss premium proizvodne linije proizvođača SWISSPACER. Nove mašine za savijanje imaju za rezultat veoma privlačne uglove, ubrzanje proizvodnog ciklusa ispod 25 sekundi kao i tehnologiju punjenja koja postavlja standard za zavarivanje i punjenje sa molekularom. Tako da proizvođači IZO stakla koriste najbolje i najekonomičnije rešenje za obradu. SWISSPACER podrška kupcime je, takođe, odlična – sagledavajući tehnologiju, pokretanje proizvodnje i sam process proizvodnje.

Rutger van Eijk direktor prodaje Evropa
Rutger van Eijk direktor prodaje Evropa

“Danas možemo da ponudimo savršeno rešenje za svaku potrebu i za svakog proizvođača stakla za proizvodnju ramova sa SWISSPACER distancerima – od jednostavne, ručne proizvodnje  malih količina pa sve do automatizovane proizvodnje i velikih potreba i serijske proizvodnje” komentariše Rutger van Eijk direktor prodaje u Evropi za SWISSPACER: “Sve ove inovacije nisu uključene samo u nove sisteme, već se unapređuju i postojeći.”

ROWELDO robot za zavarivanje uglova iz Tottler und Rudiger-a je idealan za proizvodnju velikih količina uz visok kvalitet proizvoda: SWISSPACER distanceri sa ovde ukrajaju. Za rezltat imaju sigurnu vezu, konstantan, veoma visok kvalitet i ramove sa čistim, oštrim uglom od 90°C. ROWELDO robot za zavarivanje je dostupan u različitim verzijama: XL verzija sa četiri glave i novim speed-up kitom koja omogućava proizvodnju u ciklusu manjem od 25 sekundi. Još jedna od opcija je Fill-it tehnologija koja štedi vreme što znači da se molekular insertuje u ram tokom proizvodnog procesa i na taj način nema dodatnih operacija koje bi povećavale radno vreme ciklusa.

Što se tiče mašina za savijanje distancera, SWISSPACER sarađuje sa kompanijama Lombarda, LiSEC i Forel a postoji i opcija podrške za početnike od kompanije BOZA iz Kine za obradu SWISSPACER distancera mašinom za savijanje. “Sve do sada kompozitni distanceri su se savijali na uglove malih radijusa. Što znači da je nešto materijala utiskivano u ugao rama. Sada je sve više mašina sa kojima je moguće postići savijanje uglova od 90°C”, objašnjava van Eijk: “Činjenica da se naši distanceri savijaju pod uticajem toplote je preduslov za nove mogućnosti koje nudi unapređena proizvodnja.”

SWISSPACER slika zavaren ugao
SWISSPACER slika zavaren ugao
SWISSPACER insertovan ugao
SWISSPACER insertovan ugao

Mašine za savijanje omogućavaju dodatnu fleksibilnost: Mnoge mašine za savijanje na tržištu, kao što su mašine kompanija LiSEC i Forel, sa kojima je moguća proizvodnja metalnih ramova, mogu da se prilagode tako da uključe i dodatnu SWISSPACER jedinicu. Novi sistemi iz Lombarde su postavljeni tako da mogu da obrađuju skoro sve vrste savitljivih distancera – one koji se savijaju hladnim ili toplim postupkom. Što je uvek dobra opcija kada je u pitanju proizvodnja manjih količina uz ručnu proizvodnju. U tu svrhu SWISSPACER nudi klasične radijuse uglova kao i one koje već imaju bitil zaštitu.

Ukoliko proizvođač želi da proširi i automatizuje proizvodnju uz SWISSPACER, usluge proizvođača SWISS mogu da se prilagode kako bi pomogli. “Mi naglašavamo našu fleksibilnost uz izvršavanje analize potreba i procesa proizvodnje kako bi pronašli najbolje i najekonomičnije rešenje zajedno sa našim kupcima”, naglašava van Eijk. Kupci, takođe, mogu da se oslone na pomoć od SWISSPACER-a na licu mesta ili preko kontakata za bilo kakva tehnička pitanja. Rutger van Eijk: “Većina ljudi gleda samo na cenu po linearnom metru distancera. Mi gledamo na učinak i efikasnost celokupnog procesa.”

Pogledajte naše video prezentacije o različitim tehnologijama na https://www.swisspacer.com/en/video

Mob: +49 (0)173 3956 663
Rutger.vanEijk@saint-gobain.com
© SWISSPACER

www.swisspacer.com

SWISSPACER
Vetrotech Saint-Gobain (International) AG
Sonnenwiesenstraße 15
8280 Kreuzlingen
Švajcarska
info@swisspacer.com
www.swisspacer.com

Prethodni tekstOtvoren 56. Beogradski sajam nameštaja. Časopis Prozori&Vrata prezentuje svoje izdanje
Sledeći tekstNagrade na 56. međunarodnom Sajmu nameštaja, opreme i dekoracije