Saturn sat-inspirisan drugom planetom po veličini

Industrijski dizajn za Marka predstavlja veliki izazov, ali i zadovoljstvo – od radosti stvaranja (spajanja ideje i osećaja, funkcionalnosti i estetike, tog večitog kompromisa onoga što nam je potrebno i onoga u čemu ćemo uživati), preko finalnog proizvoda, kada to delo postaje trajno svedočanstvo velike osvećenosti, sve do glavne nagrade: pohvale i priznanja drugih.

Inspirisan Saturnom, drugom po veličini planetom posle Jupitera, Marko Vučković je dizajnirao Saturn watch.

Za razliku od standardnog sata gde se sati i minuti očitavaju uz pomoć kazaljki, markov sat prikazuje vreme na jedan sasvim zanimljiv način. Kao bilo koji časovnik, sat ima 12 cifara na njemu.

Sat dizajnera Marka Vučkovića

Baza se sastoji od dve rotirajuće ploče sa probušenim rupama. Diskovi se okreću u smeru kazaljki na satu i otkrivaju samo cifre trenutnog vremena dok sve ostalo ostaje sakriveno ispod diska.

Saturn zidni sat

Saturn zidni sat je projekat koji je rađen za konkurs ,,Pametni predmeti za svaki dan“ koji su organizovali kompanija KARE i Mikser Festival. Marko Vučković je na ovom konkursu osvojio drugu nagradu a 2013. godine prvu nagradu na Beogradskoj nedelji dizajna za ručni sat.

Marko Vučković je osvojio prvu nagradu na Beogradskoj nedelji dizajna za ručni satSaturn zidni sat je projekat koji je rađen za konkurs

Animaciju Saturn sata možete pronaći na markovoj zvaničnoj web adresi: www.markovuckovic.com