Novi PVC prozorski sisteim

Prozori istovremeno spajaju i odvajaju životni prostor od spoljašnjeg sveta. Oni omogućavaju prodor svetlosti i pogled ka spoljašnosti. Ujedno, čuvaju od vetra i kiše, zimi zadržavaju toplotu, a leti čuvaju svežinu.

Novi prozorski sistemi ispunjavaju sve visoke zahteve koji se postavljaju pred PVC prozore današnjice. Energetska efikasnost i zaštita okoline, zvučna izolacija i zaštita od provale – aspekti su kojima se pre nije pridavalo toliko značaja a danas imaju najveći prioritet. Bitno je i održivo raspolaganje prirodnim resursima – kako u proizvodnji tako i u korišćenju. Nova, visokovredna generacija profila osigurava maksimalni kavlitet življenja i pri tome zadržava ekonomičnost, ekološku prihvatljivost i toplotnu i zvučnu izolaciju.

PVC prozori
Slika 2 – PVC prozori

Prozorski sistemi su daleko više od spojnih elemenata između vašeg doma i spoljašnjeg sveta. Oni su otvoreni prema svetlu  i nesmetanom pogledu, a istovremeno zatvoreni a zvuk, udare kiše i predstavljaju efikasnu zaštitu od provala. Oni predstavljaju kombinaciju sigrnosti, funkcionalnosti i dugog veka trajanja.

Sloboda je dizajnerski princip

Vitak i elegantan izgled prozora omogućava maksimalni prolaz svetlosti i harmoničan ukupan utisak u prostoriji. Moderan dizajn prozora u različitim bojama sa iskošenim ugovima, predstavja obik za sva vremena.

PVC prozori obloženi furnirom
Slika 3 – PVC prozori obloženi furnirom

Zaštita okoline

Značajno je smanjena potrošnja energije i emisije CO2, zahvaljujući poljšanoj topotnoj izolaciji. Superiorna šest-komorna tehnologija PVC profila osigurava optimalnu toplotnu izolaciju. Prozorski profili su podržani od strane bezolovne tehnologije, odnosno, sadrže kalaj i cink umesto olova. U proizvodnji PVC profia koriste se reciklirani materijali čime se značajno utiče na smanjenje potrošnje prirodnih resursa.