Mestašca za osamu – kutak za čitanje

Vaš dom je vaš raj. Postoje delovi vašeg doma koji ostaju neiskorišćeni i zanemareni. Poboljšanim izgledom sobe, osvežićete je i učiniti atraktivnijom i interesantnijom kako vama, tako i vašim gostima. Moguće su neznatne transformacije tog prostora.

Jedna od najboljih aktivnosti tokom dosadnih zimskih dana je čitanje. Udoban dnevni boravak za čitanje je savršena ideja! Komfor, dobro osvetljenje i adekvatno sedište, sastavni su deo savršenog kutka za uživanje uz dobru knjigu.

Svi mi imamo omiljenu mesto u domu, a ovo bi mogla da bude vaša šansa da se većina toga i ostvari. Kutak koji je ličan, udoban, topao i opuštajuć, namenjen isključivo jednome – užitku. Postoje različite varijante ovog dela vašeg doma, u zavisnosti od stila i afiniteta.

Prozorski kutak za čitanje

Zamislite lepu morsku inspiraciju sa rustičnom elegancijom u vašoj dnevnoj sobi. Nedostaje samo zvuk talasa. Ili, moderni inspirativni dizajn koji razgaljuje i poziva na udobnost i toplinu.

Organizovani kutak kao odraz vaše ličnosti – prijatno utočište za opuštanje. Zen ugao umirujućih boja, koji tiho poziva transformišući prozor u interesantan prostor za sedenje.

Rustični dizajn za stvaranje zapanjujućeg utiska u dnevnoj sobi. Jedinstveni spoj nameštaja sa zanimljivim akcentima. Savršena atmosfera za veče namenjeno prepuštanju čitanjem. Savršeno bekstvo svakodnevnice u mali prostor oko prozora.

Neiskorišćeni ormari kao mini čitalački klubovi

Pokrijte zidove policama i ugradite drvenu klupu sa mekim jastucima koje će povezati sve uglove. Klupa može biti kreativno izdizajnirana tako da ima dodatni prostor za odlaganje knjiga ispod. Ovaj mali slatki prostor postati će centar atrakcije svake sobe. Klinci će apsolutno voleti ovaj neiskorišćen prostor pretvoren u kutak za čitanje.

Stepenišni kutak za čitanje

Još jedan odličan način da se iskoristi slobodan kutak u sobi je u pretvaranju prostora ispod stepeništa u kutak za čitanje. Sve što treba da uradite je da ugradite krevet čitavom dužinom prostora ispod stepeništa. Međutim, ako su stepenice blizu velikih prozora, vaš čitalački kutak će biti preplavljen prirodnim svetlom tokom čitavog dana.

Ovi projekti su jednostavan način da se preuredi svoj omiljeni deo prostora. To može da bude pogled, udobno sedište ili divan, osvetljeni i  inspirativni prostor koji privlači. Prostor koji ima jedinstvenu ulogu  mesta za provođenje nekog vreme sa samim sobom.