Maks vrata sa daljinskim upravljačem

Koncept dizajna razvijen u novoj izgradnji stanova – Maks kuća je idejno rešenje prolaza do apartmana, kao simbolične prezentacije prolaza u smislu da stan nije mesto gde samo živimo, već i mesto gde ostavljamo sve naše funkcije na momente, kako bi se opustili i zaboravili sve životne probleme.

Ova vrata su dizajnirana da budu bezbedna i pametna. Maks vrata imaju sistemski otvor sa daljinskim upravljačem. Ova jedinstvena vrata se ističu  smelim, inovativnim i interaktivnim dizajnom. Kombinuju različite funkcionalnosti koje pozivaju na interakciju korisnika. Vrata se mogu zaključati i otključati klikom na dugme nalik centralnom zaključavanju automobila. Kvaka, na primer, zamenjena je senzorima. Potreban je samo dodir kako bi se vrata otvorila. Dodatni pritisak nije neophodan. Umesto toga, daljinski upravljač čini zaključavanje i otključavanje olakšanim. Gumena završnica daje površini vrata vizuelni utisak svetlog i mekog osećaja. Njegova aluminijumska struktura ima gumene zaptivke i eliminiše bilo kakav jaz kako bi se obezbedila maksimalna zvučna izolacija.

Izgled Maks vrata
Slika 2 – Izgled Maks vrata

Uprkos tome koliko je naše ponašanje promenjeno u poslednjih nekoliko decenija, naši domovi i dalje imaju iste standarde kao i oni iz XIX veka. Ali ovakav dizajn je odličan saveznik u dijagnostici novih potreba i tendencija, kao i predlaganju inovativnih rešenja. Zahvaljujući stečenom saznanju tokom procesa razvoja proizvoda, projekti koriste moderne konstruktivne procese, a nikada ograničena i tradicionalna rešenja.

Pametna vrata

Pomislili biste da je najveća interakcija koju možete da uradite sa vratima – da ih otvorite. Ali umesto da klikom na daljinski više puta osigurate bravu, LED svetla na vratima će se upaliti da vam kažu ukoliko treba ponovo da kliknite. Zvuk zvona je digitalan i može biti izabran od strane klijenta. Vrata takođe dolaze sa bekap baterijom koja radi nedelju dana bez struje.
Dakle, ova vrata su praktično rešenje visoke tehnologije jednostavne za upotrebu.

Maks vrata budućnosti
Slika 3 — Maks vrata budućnosti

Brazilski moderan i elegantan dizajn vrata predstavlja simbol ulaska u svet Maks kuce. Projekat fokusira vrata na korisnika, na Maks vrata. Ona integrišu mnoge funkcije, uglavnom ignorisane od strane drugih već primenjenih vrata i tehnologija.

Dizajn koji je deo stambenog koncepta „maks kuće“ u Brazilu omogućava građanima da sami kreiraju raspored sopstvenog stana preko interneta. „Maks vrata su dizajnirana da budu kapija novog budućeg održivog koncepta“. U tom svetlu, ona su osmišljena kao siguran korak u budućnost. Iako su vrata vrlo visoke tehnologije, ona imaju jednostavan interfejs koji ih čini pristupačnim svim korisnicima.

Prethodni tekstGarderoberi nekad i sad
Sledeći tekstSecuSan® kvake i prozorske ručice od HOPPE-a