Jesen na vašim vratima

Jesen je zvanično sa nama i sa bojama koje se polako smenjuju napolju enterijeri počinju da se menjaju takođe…

Narandžasta boja ostaje atraktivna i relevantna tokom svih godišnjih doba

Međutim, najveći kontrast dolazi u svim nijansama narandžaste boje, u njenim brojnim, gotovo bezbrojnim tonovima. Ponekada deluje kao da bi narandžasta mogla u velikom broju slučajeva da reprodukuje crvenkaste odsjaje jeseni i predstavlja nam opciju zamene braon tonova njenim mat finišima.

U zavisnosti od primene u nijansama narandžaste boje, tonovima i senkama, ona definitivno predstavlja kontrast kada se radi o glavnoj boji jeseni, a očigledno je različita i prilikom traženja načina na koje možete uneti nekoliko zanimljivih tonova u svoj dom. Sada vam predstavljamo nekoliko idealnih načina da dodate neverovatno lep dekorativni detalj narandžaste boje svojim vratima, kako biste na najbolji način proslavili smenu godišnjih doba i dolazak jeseni.

Lep dekorativni detalj narandžaste boje
Lep dekorativni detalj narandžaste boje

Narandžasta je apsolutno najpopularnija boja jeseni i sigurno može predstavljati svaki prostor tokom ove predpraznične sezone. Jedino početkom zimskih praznika, snežnih dana, crvenih i zelenih talasa božićnih i novogodišnjih proslava, narandžasta boja jeseni polako počinje da bledi. Tako da se farbanje vrata u ovu boju može nametnuti kao pravo rešenje za održavanje njene lepote tokom čitave godine i u svim prilikama. Na ovaj način narandžasta boja ostaje atraktivna i relevantna tokom svih godišnjih doba, a u narednih nekoliko pasusa predstavljamo vam načine na koje ovo možete uraditi.

Siva i narandžasta boja ulaznih vrata

Kada se radi o narandžastim ulaznim vratima, ona ne predstavljaju samo boju jeseni i nije ih potrebno menjati zajedno sa promenom godišnjih doba. Narandžasta i siva su uvek popularna kombinacija boja za ulazne delove i preuzimaju glavnu ulogu u domovima širom sveta. Ovo je kombinacija koja se uklapa stoički u sve vrste stilova, dok stilska pojava sive kombinovana vibrantnim uticajem potonje preuzima najbolje iz oba sveta. Ulazna vrata u ovoj kombinaciji postaju centralna tačka svakog prostora, dok čak i sivi zidovi pružaju predivanu pozadinu. Naravno, ukoliko vam je unošenje sive boje dosadno u samom startu, pokušajte sa različito obojenim vratima kako biste kompletno promeniti izgled vašeg ulaza.

Narandžasta i beli ulazni holovi

Ukoliko želite da kreirate klasičan izgled ulaznih delova, onda je bela boja kombinovana sa narandžastim nijansam u ulaznom delu, predstavlja pravo rešenje. Ponovo, farbanje vrata u narandžastu boju omogućuje vašem domu da se ističe iz gomile, a čak i beli zidovi pored njih mogu stvoriti sliku moderniteta. Ovo nije samo trenutni stil, jer svi savremeni domovi i vile poseduju dugotrajne prednosti ove kombinacije takođe. Nakon stvaranja ovog stila, svetlom okupani i vibrantni beli hodnici vode do vrata stanova i kuća narandžaste boje, stvarajući impresivan i uzbudljiv izgled.

Boje i teksture

Narandžasta boja na ulaznim vratima stvara izgled koji savršeno funkcioniše sa različitim stilovima. Izloženi betonski zidovi i narandžasta ulazna vrata savršeno se uklapaju u kontrastnu koncepciju modernih industrijskih stilova. Čak i rustična aura kamenih zidova može biti kombinovana sa mat narandžastim tonovima drvenih komponenti enterijera. Bilo da se radi o ulaznim delovima azijskog stila ili određenom izgledu sa drvenim zidovima i staklenim panelima, pametno dizajnirana vrata u narandžastoj boji mogu pronaći svoje mesto gotovo svuda, a kada se radi o ulaznim vratima u nekom od njenih tonova, definitivno nikada ne možete pogrešiti.

Izvor: www.mojenterijer.rs