Greenscreen Sea Tex – potpuno novi materijal za roletne sisteme

Prilikom odabira tretmana prozora, posebno roletni ili zavesa, nikad se ne razmatraju eko-prijateljske opcije tekstila.

Greenscreen Sea-Tex je novi materijal za roletne sisteme koji se proizvodi od recikliranih plastičnih kanti za smeće koje se mogu naći na deponijama, ali i obalama mora.

Reciklirano plastično smeće
Slika 2 – Reciklirano plastično smeće

Realne činjenice

Sea – Tex je prva fabrička solarna “roletna”, tkanina od reciklirane obalne plastike. Tkanina koristi Bionic FLKS prediva. Upotrebom ovog materijala smanjuje se deponija. Plus,  PVC je  slobodan i reciklira se.

Tkanina-koristi Bionic FLKS prediva
Slika 3 – Tkanina-koristi Bionic FLKS prediva

Samo zato što je ekološki, ne znači da neće imati dobru izvršnu ulogu. Sea – Teks tkanina ima faktor otvorenosti od 2-3%, što znači da tkanje je prilično čvrsto i gusto, tako da je teško videti kroz nju. Stoga, ona pomaže da više svetlosti uđe u prostoriju od uobaičajene , zadržavajući više toplote i energije u vašem domu.

Greenscreen Sea-Tex je dostupan u pet standardnih boja sa custom opcijama. U svetu ima više od 5 trilijona plastike u okeanu.

Statistika

Oko 8 miliona tona plastike unosi se u okean svake godine. Deo ovog smeća akumulira se u 5 oblasti u kojima struje konvergiraju. Najmanje 5,25 biliona komada plastike trenutno se mogu naći u okeanu.

Zato, mislite i gradite zeleno eko-prijateljskim materijalima i elementima!