Feng Shui – ulazna vrata

Ako ovog proleća planirate uređenje kuće ili stana dozvolite mi da s Vama podelim znanje koje će, sigurna sam, promeniti Vaše razmišljanje i situaciju, te u Vaš život uneti nove, možda neslućene mogućnosti.

Verovatno pretpostavljate da je u pitanju Feng Shui, stara, prastara nauka koja je za kratko vreme mnoge anonimne ljude podigla do zavidnih visina…

Feng shui pomaže u mnogim oblastima života, počev od zdravlja, ugleda, bračnih (i uopšte partnerskih) odnosa do bogatstva. Feng Shui može, iznenada, dovesti u Vaš život ljude koji će Vam pomoći da ostvarite i najskrivenije snove.

Da bi se to sve desilo počnite od prve i najvažnije stavke u Feng Shuiju, a to su ULAZNA VRATA
Posmatrajte ih! Šta Vam „pada na pamet”? Kupovina… nameštaja, slika, tepiha. I vrata, i prozore, naravno, ali za to imam vremena.

Verujte mi, NEMATE VREMENA. Za sve drugo pružiće se prilike kad se najmanje budete nadali… ali ULAZNA VRATA su imperativ za svaki dom jer pozitivna, harmonična chi (ili KI) energija ulazi samo kroz uređene prilaze, stambene hodnike i naravno, ulazna vrata. Kaže se da obilje stanuje u zahvalnoj i čistoj kući.
Stara vrata koja se loše zaključavaju, kojima više ni boja ne pomaže, koja škripe – brzo menjajte!

Pre nego što postavite NOVA ULAZNA VRATA

  • izbacite odložene novine, kartone, košare, saksije sa osušenim cvećem, sve to što se nalazilo pored Vaših ulaznih vrata
  • promenite stari otirač za noge jer on predstalja prelaz u Vaš dom
  • ako u Vašem hodniku ne radi sijalica odmah je zamenite, nemojte čekati da to neko uradi jednog dana.

Kada kupujete nova ulazna vrata proverite njihov kvalitet i sigurnost, boju, veličinu, ako stanujete u vlastitoj kući obratite pažnju da budu proporcionalna u odnosu na objekat. Posebno obratite pažnju na prozore. Ako su sučeljeni jedni prema drugima stvoriće se vrtložni tok koji ugrožava harmoniju među ukućanima, posebno ako se prozori teško otvaraju i zatvaraju, ako su okviri istrošeni, ako su stakla napukla, ako ne dihtuju.

Nakon što postavite NOVA ULAZNA VRATA postavite pored njih lepu saksiju u koju ste posadili limun. Limun pored ulaznih vrata donosi novac u kuću. Bez obzira na zajedničko svetlo u hodniku, postavite iznad Vaših novih ulaznih vrata senzorsku sijalicu da lakše „kontrolišete” situaciju ispred Vaših vrata. Postavite iznad vrata malo osmougaono ogledalo da odbije negativnu energiju koja atakuje na Vaša ulazna vrata i koja Vas često blokira na svakom koraku.

Malo osmougaono ogledalo kupite u kineskikm radnjama, a možete ga postaviti ili zalepiti iznad Vaših novih prozora, ali pazite da ne bude usmereno na obdanište, dečije parkove, škole, domove za stare. Ovo ogledalo nikada ne držite u stanu! Potrudite se da ugledate predivan prizor kad otvorite Vaša nova ulazna vrata. Neka to bude dobro osvetljeno predsoblje, a sva vrata koja ugledate neka budu u skladu sa ulaznimm vratima.

Ako se u Vašem predsoblju nalazi ogledalo usmereno na ulazna vrata, molim Vas, odmah ga premestite, a na to mesto stavite umetničko delo koje Vas inspiriše. Ako se Vaša ulazna vrata nalaze u sektoru 1. onda postavite lepu umetničku sliku vode (reke, jezera, slapovi), tim pre ako je Vaša karijera počela nazadovati.

I još jedan detalj, naime, nikada ne stavljajte u stan slike sa haotičnim motivima ni predmete pretećeg izgleda. Njihova energija stvara haotične emocije i prenosi se na ukućane. Verujte mi, sve ove velike i male aktivnosti donose neočekivani napredak.

I jos nešto o ulaznim vratima:

Ako su Vaša ulazna vrata sučeljena s prozorima to svakako nije dobro. Pokusajte ovaj problem lečiti postavljajući klizna vrata (ili makar veliki cvet) da zadrže chi u stanu. Nije dobro ako se Vaša ulazna vrata otvaraju prema zidu, prema drugim vratima i naročito prema spolja. Takve situacije stvaraju poremećen energetski ritam. Nešto malo sam Vam ovde poverila i još jednom Vas molim, čuvajte se opasnih, nevidljivih energija koje Vas vrebaju, čuvajte se nepozeljnih „gostiju”. Promenite prozore i vrata, jer bolje je da se kajete što ste malo više potrošili nego da niste.