Fasadni sistem MC Passive

Aliplast fasadni sistem MC Passive je namenjen za projektovanje modernih zaštitnih zidova jednostavnih i složenih oblika sa povećanom sposobnošću termičke izolacije.

Sistem stubova i zasuna je namenjen za projektovanje modernih zaštitnih zidova jednostavnih i složenih oblika sa povećanom sposobnošću termičke izolacije.

fasadni sistem
Foto: Aliplast / Vizuelna širina stub-zasun: 55 mm

Konstrukcija zida sistema MC Passive čini skelet od stubova i zasuna izrađen od aluminijumskih profila. Odlični parametri termičke izolazije su postignuti zahvaljujući primeni specijalnog izolatora smeštenog u prostor priteznog profila ili distantnog elementa koji se dodatno postavlja ispod vijaka za pričvršćivanje priteznog profila.

MC Passive
Foto: Aliplast / MC Passive

Dodatno radi obezbeđivanja poboljšavanja termičkih svojstava termičke pregrade koje se stavljaju u profile stubova i zasuna, izrađene od tvrdog PVC-a, opremljene su dodatnim horizontalnim „izbočinama“ izrađenim od mekog PVC-a.

MC Passive fasadni sistem
Foto: Alipast / Konstrukcija zida sistema MC Passive čini skelet od stubova i zasuna

Dostupan je širok spektar stubova i zasuna koji je prilagođen statičkim zahtevima. Širok spektar lajsni za maskiranje omogućava postizanje različitih vizuelnih efekata za zaštitni zid.

  • Mogućnost savijanja profila u obe ravni (detaljna specifikacija profila i detalji koji se odnose na tehničke parametre savijanja profila – dostupni u zoni kupca na stranici www.aliplast.rs)
  • Mogućnost lakiranja prema paleti RAL (Qualicoat 1518), u strukturi drva Aliplast Wood Colour Effect (Qualideco PL-0001), anodizirana završna obrada (Qualanod 1808), takođe bikolor.
fasadni sistem
Foto: Aliplast / Dostupan je širok spektar stubova i zasuna

www.aliplast.rs

ALIPLAST ALUMINIUM SYSTEMS d.o.o.
Miloša Oblića 64, 22310 Šimanovci,
T. +381 64 19 657 19
M. +381 64 19 657 19
bojan.jovicic@aliplast.rs
www.aliplast.rs

 

 

Prethodni tekstPojmovnik – Stručna terminologija iz sektora građevinske stolarije
Sledeći tekstglasstec VIRTUAL – Program konferencije