Novi VEKA prag bez barijera

Jedna od najvažnijih novosti koju je kompanija VEKA AG predstavila na sajmu Fensterbau Frontale 2018 u Nirnbergu je novi prag bez barijera za sistem SOFTLINE 82. Proizvod ispunjava najviše standarde u pogledu sigurnosti, pouzdanosti, zaptivanja i jednostavnosti obrade i montaže.

Kompanija VEKA AG je uspela da proizvede prag bez barijera koji može da se koristi kako u novogradnji, tako i kod renoviranja. Čak i ljudi koji su u invalidskim kolicima mogu udobno i bez prepreka da pređu ovaj prag, jer je potpuno u ravni sa podom. Ovo rešenje nudi najveću fleksibilnost kako u projektovanju i montaži tako i pri upotrebi.

Dva nivoa zaptivanja

“Prag bez barijera je vrhunski proizvod savršen do najsitnijih tehničkih detalja“ naglašava Herman Šmitz, direktor tehničke službe kompanije VEKA.

VEKA prag ima dva nivoa zaptivanja kako bi se osigurale optimalne osobine zaptivanja i fizički parametri. U srednjem delu nalazi se potpuno inovativna klizna zaptivka koja obuhvata ne samo donji deo, nego i teško dostupne uglove. Umesto četkica korišćene su visokokvalitetne silikonske zaptivke švajcarske kompanije Planet GDZ, koja je učestvovala kao partner u projektu.

VEKA je novi proizvod testirala kako na udare kiše, tako i na stajaću vodu u Rosenheim institutu i prag je dobio odlične ocene po svim parametrima.

Drugi nivo zaptivanja nastavlja se na unutrašnji nivo zaptivanja vrata i time obezbeđuje optimalan protok izotermi, što pouzdano sprečava stvaranje kondenza. „Sa drugim nivoom zaptivanja VEKA nudi performanse i kvalitet koji je jedinstven na svetskom tržištu“, objašnjava Herman Šmitz.

Pošto je nivo drenaže iznad nivoa praga, voda nikako ne može proći ispod vrata, pa su i proizvođač prozora, kao i korisnik objekta u tom smislu potpuno zaštićeni.
Jednostavna obrada i puna bezbednost

Kostrukcije sa VEKA pragom bez barijera
Kostrukcije sa VEKA pragom bez barijera

Kostrukcije sa VEKA pragom bez barijera ispunjavaju najviše zahteve i u pogledu sigurnosti. Tako na primer vrata sa okretno-nagibnim mehanizmom u celom obimu imaju posebne elemente koji ih čine bezbednim i u nagnutom položaju, neophodna je samo upotreba specijalnih sigurnosnih pločica.

Kompanija MACO već proizvodi posebne okove za ovu namenu: kukasti zatvarač i odgovarajuću sigurnosnu pločicu. U zavisnosti od vrste okova, može se postići sigurnosni nivo RC 2. Sa ovim inovativnim rešenjem mogu se jednostavno proizvoditi vrata sa okretnim i okretno-nagibnim mehanizmom, koja se otvaraju ka spolja ili ka unutra.

Kompanija VEKA je, kao i uvek do sada posebnu pažnju obratila na to da se proizvođačima prozora maksimalno pojednostavi proces proizvodnje i montaže. Proizvodnja krila i okvira ne zahteva nikakve dodatne procese niti doradu. Svi zaptivni elementi i delovi za montažu sistema ugrađuju se na gotovo krilo. I svi drugi elementi montaže isti su kao kod već poznatih VEKA pragova – čime se postiže vizuelno savršen spoj krila i praga.

Jednostavna i savršena rešenja

Novi VEKA prag bez barijera može se dobiti kao unapred konfigurisan proizvod. Mnogi važni tehnički detalji zaokružuju kompletan paket. Prag može biti povezan sa pristupnim rampama ili zaptivnim trakama. VEKA ima u ponudi i rešenja za ulazna, dvokrilna balkonska ili vrata za terase. Novi prag bez barijera biće dostupan od leta 2018. godine.

VEKA za prozore dugog veka

www.veka.rs

T  +381 (0) 11/ 305 71 81
F  +381 (0) 11/ 305 71 82
M + 381 (0) 63/ 222 076
M + 381 (0) 63/ 422 822
VTasevski@veka.com
www.veka.rs
www.veka.com