Nova tehnologija prozora i vrata – Innergi, savršena alternativa aluminijumu

Kompanija Inoutic predstavlja svoj novi „Innergi“ materijal koji otvara sasvim novi svet dizajna prozora i vrata sa izvanrednim termičkim svojstvima izolacije, dok istovremeno nudi visok nivo krutosti.

Innergi se proizvodi pomoću tehnologije kod koje su kontinuirana staklena vlakna impregnirana sa poliuretanom. Materijal je provučen kroz zagrejanu stacionarnu petlju, pri čemu dolazi do polimerizacije smole čime ona dobija svoj finalan oblik.

Kroz kombinaciju ključnih karakteristika, Innergi profili nude nov i inovativan arhitektonski pristup kombinujući mehaničke performanse aluminijuma sa termoizolacionim karakteristikama smole. Toplotna provodljivost je 400 puta manja nego kod aluminijuma, ali je zato termička ekspanzija četiri puta manja. Materijal je 20 puta teži nego PVC i to čini njegovu površinu čvršćom. Sadržaj vlakana visokog stakla obezbeđuje stabilnost prozora i vrata bez potrebe za čeličnom armaturom.

Aluminijumski izgled je dobijen od strane tankog okvira i pojasa sa krilima koji se prepliće sa slobodnim izborom dizajna površine u pogledu boje i taktičkog osećaja. Druga važna stvar je izuzetno visoka krutost Innergi profila: sa debljinom profila od samo 59 mm, otpornost na savijanje krila kod balkonskih vrata se može porediti sa snagom krila čeličnih balkonskih vrata debljine veće od 80 mm.

Innergi takođe, nudi značajnu korist u toku obrade: iako nema složenog zavarivanja, mehanička ugradljivost ostaje izuzetno dobra. Bušenje, zavrtanje, mlevenje i lepljenje su procesi obrade koji se sprovode isključivo primenom standardnih metoda.

Aluuminijumski profil Innergy Innergy aluminijumski profil
Sa Innergi, kompanija Inoutic je postavila nove inovativne standarde i naglasila svoju poziciju kao jednu od vodećih među evropskim proizvođačima PVC sistema za prozore i vrata.

Prednosti Innergi materijala

Neke od prednosti koje Innergi materijal poseduje se ogledaju u: boljim mehaničkim performansama od aluminijuma, toplotno izolacionim svojstvima smole, uskim presecima kao kod aluminijumskog prozora, slobodnom dizajnu površine profila u pogledu boja i taktičkog osećaja i u odličnoj obradi – bušenjem, glodanjem, lepljenjem i primenom svih ostalih standardnih postupaka obrade.

Prethodni tekstNuluk (Nulook), vodeći lider u PVC stolariji
Sledeći tekstHörmann industrijska vrata