Vrata sa ukrasnim ornamentima

Ako ste gledali nove zgrade, naročito zgrade kao što su porodične kuće, sigurno ste primetili da za mnoge ukrase ulaznih vrata postoje adekvatna punjenja – tj. ukrasne ploče ili ukrasne table, koje se obično koriste za ulazna vrata zgrada.

Ukrasni paneli

Ova vrsta panela se zove dekorativni panel, i predstavlja kombinaciju oblikovanih ili dekorativnih aplikacija stakla pored klasične uloge popunjavanja okvira vrata. Postoji veliki broj proizvođača ukrasnih panela i veliki broj njihovih varijacija. Što se tiče veličine, često se prave u standardnim merama koje iznose 2100 X 900 mm ili 2000 X  900 mm. Glavni proizvođači nude pomoćne dekorativne panele koji mogu biti spojeni sa glavnim panelom kako bi se dobila bolja ukupna dimenzija. Pomoćni dekorativni paneli se obično proizvode u širinama od 450 mm. Dimenzije dekorativnih panela su važne zbog činjenice da zavise od maksimalnih i minimalnih dimenzija vrata.

Dimenzije panela

U zavisnosti od materijala od kojeg je spoljašnji deo ukrasnih panela napravljen, razlikujemo: aluminijumske panele napravljene od plastificiranog aluminijumskog lima debljine od 0,8 – 1,0 mm i PVC panele napravljene od PVC ploča debljine 1 mm.

Korišćenje aluminijumskih površina sa odgovarajućim aluminijumskim profilima i PVC panelima za odgovarajuće PVC profile okvira vrata
Unutrašnji element između spoljašnjeg panela isti je u oba slučaja. Pošto se za punjenje koristi ekstrudirani polistiren, stirodur ili sličan materijal kako bi se obezbedila niska termalna provodljivost, neophodna zbog temperaturne razlike između prostora ovih vrata na međusobnom razmaku. To je uobičajena praksa korišćenja aluminijumskih površina sa odgovarajućim aluminijumskim profilima i PVC panelima za odgovarajuće PVC profile okvira vrata. Pored ukrasnih lajsni panela i aplikacija različitih vrsta stakala možete dodati i druge detalje kao što su ukrasne staklene letvice. Dekorativni paneli se obično proizvode u beloj boji, ali se mogu proizvesti i u vrlo različitim nijansama poput samih profila.

Ravni paneli

Pored dekorativnih panela postoje ravni (glatki) paneli koji služe kao ispuna klasičnih vrata. Ravni paneli se mogu proizvoditi sa teksturom drveta: mahagonija, zlatni hrast, tamni hrast, orah itd.

Ravni paneli se mogu proizvoditi sa teksturom drveta: mahagonija, zlatni hrast, tamni hrast, orah itd
Bez obzira na stil, oblik, ili veličinu vaših ulaznih vrata, širok asortiman dodatnih opcija kompanija rasprostranjenih na tržištu, omogućiće vam da kreirate sistem vrata svojih snova. Bilo da ste u potrazi za klasičnim ili savremenim izgledom ulaznih vrata, možete izabrati iz širokog spektra materijala, opcija i pribora, odgovarajući, jedinstveni model za vaš dom.