Kako se štedi zamenom prozora?

Kada planirate zamenu stolarije na svom domu, jedan od glavnih faktora za donošenje odluke o kupovini predstavlja cena stolarije odnosno trošak.

U narednim redovima predstavićemo Vam obrazloženje zašto zamena stolarija nije trošak već investicija, kao i na koje načine zapravo štedite ugradnjom PVC stolarije.

Ušteda energije (smanjenje računa)

Studije pokazuju da se zamenom prozora sa jednostrukim staklom (kakvi se najćešće još uvek nalaze na većini domova u našoj okolini), prozorima koji imaju ugrađena dvostruka stakla, smanjuju toplotni gubici za približno polovinu, usled smanjenja propuštanja toplote i vazduha kroz ista. Drugačije rečeno, zamenom prozora ostvarujete uštede blizu 40% godišnjih troškova za grejanje i hlađenje, tačnije i do 600-700 evra godišnje, u zavisnosti od načina grejanja i površine doma.

Ova činjenica implicira zaključak da se za svega nekoliko grejnih sezona kompletna investicija zamene stolarije isplati kroz uštedu na računima za grejanje odnosno smanjenje troškova nabavke ogreva, a svake naredne godine po otplati investicije, ova razlika ostaje deo Vašeg kućnog budžeta.

Smanjeni troškovi održavanja

PVC je dugotrajan i otporan materijal koji ne zahteva detaljno održavanje. Za razliku od starih drvenih prozora koje je neophodno šmirglati, farbati, štititi od štetočina, a ukoliko niste vični u svim ovim poslovima, i platiti majstora koji će sve to uraditi, za održavanje PVC prozora potrebna Vam je krpa i mlaka voda.

Ukoliko dođe do ozbiljnijeg prljanja, razblaženi deterdžent za sudove je sasvim dovoljan kao dodatak za uklanjanje fleka. S vremena na vreme potrebno je podmazati okov prozora uljem za bolje funkcionisanje i to je sve.

rolloplanet logo

Rollo Planet

Beograd
PR ROLLO PLANET
Takovska 36, Beograd
Tel. +381 60 36 35 015

Novi Sad:
PR ROLLO PLANET
Futoška 63
Tel. +381 60 36 35 000
+381 60 36 35 011

PR ROLLO PLANET
Venizelisova 10
Tel. +381 60 36 35 605

https://www.rolloplanet.rs/
rolloplanet.bgd@gmail.com

 

Prethodni tekstALUPROF proširuje svoj asortiman i priprema posebnu ponudu panelnih vrata!
Sledeći tekstISEO V364 sistem kontrole pristupa