Alubond i savremene konstrukcije

Složićete se da nikada lakše i brže nije bilo izgraditi neki proizvodni pogon, magacin ili halu za različite potrebe. Pođite samo od tog koliko ste se puta iznenadili kako je gradnja nekog objekta ili pre početa ili pre završena. Za razliku od ranijih vremena, kada su se navedeni pogoni zidali i za čiju gradnju je bilo potrebno vreme, danas je to sve mnogo brže i efikasnije. Najveću ulogu u tome imaju alubond i savremene konstrukcije.

Suština cele priče krije se iza montažno – demontažne gradnje gde kao osnovnu konstrukciju čini aluminijum konstrukcija koja se oblaže aluminijumskim kompozitnim panelima, poznatijim kao alubond paneli.

Alubond paneli su produkt savremenog doba, koji se sastoji od dve aluminijumske ploče, sa spoljašnje i unutrašnje strane između koji se nalazi ispun ili polietilensko jezgro. Kako se radi o veoma kvalitetnim oblogama, koje međusobno povezane stvaraju alubond fasadu visokog kvaliteta, njihova sve češća primena na proizvodnim, komercijalnim, stambenim objektima je više nego opravdana.

Prednosti objekata sa alubond fasadom

Već na prvi pogled, radi se modernim objektima, koji svojom estetikom plene prostor u kome se nalaze. Takođe, u pitanju su objekti koji uspešno odolevaju velikim temperaturnim promenama od -50°C do +80°C. Drugim rečima, toplotna izolacija je zagarantovana. Objekti sa alubond fasadom pružaju značajnu zvučnu izolaciju, te su uz otpornost na mehanički pritisak i udarce, odlično rešenje za proizvodne, industrijske pogone.

Velika prednost objekata sa ovom fasadom je što se veoma brzo i jednostavno montiraju, što je uz pristupačnu cenu i lak transport, u velikoj meri uticalo na njihovu sve veću primenu. Alubond fasade ventiliraju vazduh, tako da se unutar prostora nalazi čist i zdrav vazduh. Ako dodamo da pored čistog udaha, alubond fasade doprinose čistom vazduhu globalnih razmera, jer se radi o ekološkom, lako razgradivom materijalu, lako je zaključiti popularnost objekata sa alubond fasadom.

Integrisani stakleni fasadni elementi

Moderni stambeni i proizvodni objekti imaju integrisane staklene elemente u alu fasadu, koja, kao takva pruža:

  • Bolju zaštitu od sunca, a više svetlosti;
  • Kontrolu i smanjenje rashladnog opterećenja;
  • Poboljšani kvalitet vazduha, zahvaljujući ventilisanoj alu fasadi;
  • Manje troškove zbog smanjivanja troškova osvetljenja, zagrevanja i hlađenja.

Primena aluminijuma, kao materijala XXI veka, u izgradnji savremenih objekata od sportskih centara, preko poslovnih objekata do proizvodnih pogona i staklenih bašti, može se videti u oblasti delovanja firme Ingal. Oni su dokaz koliko je aluminijum svestran materijal koji, zahvaljujući svojim osobinama garantuje kvalitetne, dugotrajne, otporne, moderne, energetski efikasne, ekološke, zdrave objekte. Objekte koji se lako grade, koji za kratko vreme daju svoj maksimum, a koji će na duge staze doprineti povećanju komfora stanovanja i rada u njima.