Zaptivni profili od TPE-a pogodni za boje i lakove na vodenoj osnovi

// Zaptivni profili – dihtunzi za građevinsku stolariju //
// Samogasivi zaptivni profili za protivpožarna vrata //

lzvanredna svojstva materijala izrade u kombinaciji sa pravilnim izborom profila daju vrlo dobar efekat zaptivanja. Zaptivke se mogu ugrađivati u drvene, plastične, metalne, a posebno aluminujumske prozorske i vratne okvire i uspešno zamenjuju mase za zaptivanje u odnosu na koje imaju sledeće prednosti: ne pucaju i vrlo dugo ostaju nepropusna za vodu i vetar, omogućuju laku i jednostavnu zamenu stakala, brzu i čistu ugradnju kao i dobru zvučnu izolaciju.

Za izradu zaptivki za građevinarstvo upotrebljava se vrlo kvalitetan termoplastičan polimer. Ovaj materijal se odlikuje izvanrednom otpornošću na starenje, ozon, direktnu sunčevu svetlost, sve atmosferske uticaje, kao i uticaje industrijske atmosfere, čime daleko nadmašuje kaučuk.

Zaptivni profili - dihtunzi za građevinsku stolariju
Foto: Makoplast – Zaptivni profili – dihtunzi za građevinsku stolariju

Materijal ima i vrlo dobra mehanička svojstva i relativno visoku elastičnost, što inače nije odlika termoplasta. Tvrdoća materijala odabire se u zavisnosti od funkcionalnosti zaptivke. Glatkoća površine omogućava jednostavno odstranjivanje prljavštine što se postiže pranjem vodom i deterdžentom. Materijal ne poseduje neugodan miris koji bi zagađivao zatvorene prostorije.


Makoplast logo

MAKOPLAST
Hilandarska 17, 11271 Surčin
T. +381 11 8442 125
T/F. +381 11 8442 124
M. +381 63 8088 501
E. mariomakoplast@gmail.com