Deceuninck naglašava važnost ekološki održivog poslovanja

Deceuninck grupa s ponosom objavljuje da je u pogon stavljeno novo postrojenje za recikliranje na lokaciji za recikliranje i izradu kompozitnih materijala u Diksmuideu (Belgija).

Nova, moderna linija za recikliranje omogućit će poduzeću Deceuninck da s vremenom reciklira do 45 000 tona PVC-a godišnje odnosno da učetverostruči količinu recikliranog materijala. Deceuninck godinama radi na prikupljanju industrijskog otpada recikliranjem svojeg otpada, ali i otpada klijenata. Uz otpatke i ostatke, Deceuninck reciklira i velike količine prve generacije PVC prozora (starih 30 – 40 godina) koji se postupno zamjenjuju u kućanstvima.

DeceuninckPoduzeće Deceuninck snažno se zalaže za održivost PVC proizvoda, te čvrsto vjeruje da je PVC siguran materijal za građevinsku industriju koji se može iznova reciklirati i upotrebljavati.

Zahvaljujući niskoj toplinskoj provodljivosti PVC prozorski profili imaju trostruko učinkovitiju toplinsku izolaciju od aluminijskih profila.1 K tomu tijekom vijeka trajanja prozora kao i tijekom proizvodnje i recikliranja na kraju vijeka trajanja potrošnja energije i emisije CO2 PVC prozora manje su od njegovog aluminijskog dvojnika.2

Zahvaljujući njegovoj odličnoj mogućnosti recikliranja PVC se može upotrebljavati gotovo u nedogled, bez gubitka kvalitete. Povrh toga, prema procjenama programa VinylPlus (https://vinylplus.eu/), svaki kilogram recikliranog PVC-a smanjuje emisije CO2 za 2 kg. U konačnici će postrojenje za recikliranje poduzeća Deceuninck na godišnjoj osnovi od deponija ili spalionice poštedjeti više od 2 milijuna prozora.

Deceuninck pogon za reciklažu PVC stolarije

Najnovija tehnologija instalacije omogućuje poduzeću Deceuninck recikliranje PVC profila svih boja i različitih kompozita uključujući profile koji sadrže staklena vlakna. Tijekom postupka recikliranja svi se zagađivači uklanjaju, melju i sortiraju po boji. Nakon granulacije reciklirani materijal, koji je savršena alternativa neobrađenom materijalu, upotrebljava se za ekstruziju novih PVC prozorskih profila.

Francis Van Eeckhout, generalni direktor Deceuninck grupe: Ovo ulaganje naglašava težnju ka zaštiti okoliša kako poduzeća Deceuninck tako i naših klijenata. Povećana upotreba recikliranih materijala dodatno će smanjiti ekološki otisak naših proizvoda i naših proizvodnih procesa. Također će smanjiti ovisnost o zalihama neobrađenih materijala te u određenoj mjeri umanjiti negativni učinak fluktuacije cijena sirovina.

Deceuninck Building a sustainable home

1 Izvor: https://vinylplus.eu/recycling/a-smart-material/sustainable-recyclable
2 Izvor: Baldasano study, vinylplus.be

O poduzeću Deceuninck

Osnovano 1937. godine, poduzeće Deceuninck je među 3 najbolja nezavisna proizvođača PVC-a i kompozitnih profila za prozore i vrata. Sa sjedištem na lokaciji Hooglede-Gits (Belgija) poduzeće Deceuninck organizirano je u 4 geografska segmenta: Zapadna Europa, Središnja i Istočna Europa, Sjeverna Amerika te Turska s novim tržištima. Poduzeće Deceuninck posluje u 15 vertikalno integriranih proizvodnih pogona, koji uz 21 skladišni i distribucijski centar kupcima jamče pravovremeni rok isporuke i odaziva. Poduzeće Deceuninck čvrsto je usmjereno na inovaciju, ekologiju i dizajn. Deceuninck je uvršten na popis Euronext Brussels (“DECB”).

Deceuninck logo

Inoutic d.o.o.
Industrijska ulica 3,
10370 Dugo Selo, Hrvatska
T. +385 1 2781 350
F. +385 1 2781 351
info@deceuninck.hr
www.deceuninck.hr