VEKA sistem za negu prozora i vrata

VEKA prozori i vrata su laki za održavanje. Kako bi zaštitili glatku površinu profila vrhunskog kvaliteta od neizbežnih uticaja spoljašnje sredine potrebo je njihovo redovno čišćenje. Idealno sredstvo za čišćenje profila je mekana krpa, mlaka voda i pH-neutralno sredstvo za čišćenje, preporučljivo bez boje i mirisa. Najčešće je dovoljno samo redovno čišćenje mlakom vodom.

Neophodno je napomenuti, da druga, agresivna sredstva za čišćenje, kao što su npr. abrazivna sredstva, mogu oštetiti površinu profila. Pritom nemojte trljati površine da bi ste ih osušili, jer se tako stvara elektricitet, koji može privući prljavštinu. Umesto toga samo jednostavno prebrišite površinu mokrom krpom – gotovo čišćenje!

U slučaju većih nečistoća preporučujemo čišćenje VEKANOL sredstvom za čišćenje, nakon kojeg sledi tretman sa zaštitnim sredstvom za konzervaciju. Pored toga se pobrinite da zaptivke zadrže svoju mekoću, a okov besprekornu lakoću funkcionisanja.

U VEKA setu za održavanje se nalazi sve za idealnu negu i održavanje Vaših prozora.

Detaljno uputstvo za odžavanje prozora i vrata

1. VEKANOL sredstvo za čišćenje
Namenjeno za čišćenje prozora i vrata od pvc-a i aluminijuma. Ovo intenzivno sredstvo za čišćenje brzo i temeljno otklanja čak i najveću prljavštinu.
(sadržaj: 500 ml)

2. VEKA sredstvo za konzervaciju
Upotrebljava se nakon tretmana čišćenja, a u cilju dugoročne zaštite. Efikasno štiti prozore i vrata od uticaja spoljašnje sredine.
(sadržaj: 500 ml)

3. VEKA sredstvo za negu zaptivki
Kako bi dugotrajno održali elastičnost zaptivki, neophodno je njihovo redovno čišćenje, a zatim tretiranje priloženim VEKA sredstvom za negu zaptivki.
(sadržaj: 100 ml)


4. VEKA specijalna mast
Nanošenjem veoma male količine VEKA specijalne masti na vidljive, pokretne delove okova, održaćete dugi niz godina besprekornu funkcionalnost istih.
(sadržaj: 50 ml)

5. VEKA ulje u spreju
Samo jednim aktiviranjem VEKA spreja prodire se i do onih teško pristupačnih delova okova, kako bi Vaš prozor zadržao trajnu lakoću rukovanja.
(sadržaj: 100 ml)

6. Zaptivke
Zaptivke povremeno temeljno očistiti VEKANOL sredstvom za čišćenje, isperite toplom vodom i osušite. Nakon toga mekom krpom nanesite VEKA sredstvo za negu zaptivki.

7. Površina profila rama
Naneti malo VEKANOL sredstva za čišćenje na meku krpu i temeljno trljati površinu profila. Isprati čistom vodom i prebrisati krpom od jelenske kože. Dodatnim tretmanom VEKA sredstvom za konzervaciju se postiže optimalna zaštita od agresivnih uticaja spoljašnje sredine.

8. Okov
Okov modernih prozora funkcioniše dugotrajno lako i bez smetnji ukoliko se jednom godišnje servisira. Tretirati vidljive delove okova VEKa specijalnom mašću, a one teže dostupne VEKA uljem u spreju.

www.veka.rs

T  +381 (0) 11/ 305 71 81
F  +381 (0) 11/ 305 71 82
M + 381 (0) 63/ 222 076
M + 381 (0) 63/ 422 822
VTasevski@veka.com
www.veka.rs
www.veka.com

Prethodni tekstOdložen i glasstec 2020 – Industrija i udruženja podržavaju odluku
Sledeći tekstVreme je za novitete u prozorskoj branši – Posetite REHAU online sajam