Investiranje u telehendere je ekonomski vrlo isplativo

Tržište građevinskih mašina se menja, trend je da se nekadašnje masivne građevinske mašine zamene mnogo manjim i sve više traženim telehenderima, teleskopskim utovarivačima, koji su daleko efikasniji, zato što imaju različite dodatke, pa su tako namenjeni za širok spektar zadataka koji ne uključuju samo podizanje tereta. Montiranjem nastavaka poput viljuške, kuke, hvataljke, telehender uz svaki od svojih dodataka dobija namenski novu funkciju zbog koje nije mašina koja se koristi samo u građevinarstvu, već je vrlo korisna u domaćinstvima ili na farmi i razlozi su što raste prodaja telehendera.

Zašto raste prodaja telehendera?

Telehender je vrlo upotrebljiva mašina, kreće se i po nepristupačnim terenima, koristi se kao platforma za podizanje tereta, namenjena je i za zemljane radove, zato je to jedna od najisplativijih mašina na gradilištima, ali i mnogim drugim poslovima koji ne uključuju samo poslove na otvorenom, već i mnoge poslove u zatvorenom, a sve su ovo razlozi zbog kojih raste prodaja telehendera. Na tržištu se mogu naći potpuno novi telehenderi koji su tek izašli iz proizvodnje, ali i polovni, koji su povoljniji, a često u vrlo odličnom stanju. Postoje razlozi za i protiv kupovine novog ili polovnog telehendera. Svaki kupac ima svoje razloge, ako se već odličio da, ne baš malu sumu novca, uloži u novu mašinu, on onda dobro poznaje njene kvalitete, ali i svoje planove, pa je sigurno dobro razmislio o odluci da, ipak, kupi novi telehender. Ima i onih kupaca koji računaju da ni polovna mašina nije za otpad, da je njen vek daleko duži nekoliko hiljada radnih sati. Do polovnih se danas lako dolazi zahvaljujući internet prodaji telehendera, a najtraženiji su oni koji u ponudi uz mašinu imaju i rezervne delove. Uz model, snagu i već pređeni radni vek, jedan od segmenata od koga bitno zavisi prodaja telehendera jeste bezbednost koju ove mašine pružaju prilikom radova na velikim visinama.

Kako odabrati pravi model?

Prilikom kupovine telehendera, pažljivo treba da se biraju oni modeli koji će imati maksimalnu iskorišćenost, to znači da su oni apsolutno u skladu sa potrebama koje zahtevaju poslove i da će njihova maksimalna iskorišćenost dati ekonomski visoku isplativost. Ukoliko se nabavi takav model koji će dati maksimalan učinak, onda je za njega svaka cena odgovarajuća. U svakom slučaju, prodaja telehendera bazira se na različitim modelima koji se razlikuju prema nosivosti na teleskopskoj viljušci i visini do koje taj teret mogu da podignu, pa se kreću u opsegu da mogu da podignu 3600 kg na 14m, do onih koji mogu da podignu 6000 kg čak na 34m visine. U zavisnosti od opsega rada zavisi i cena telehendera, a samim tim i kupovina, nije neophodno kupiti najskuplji, ako poslovi ne podrazumevaju dizanje tereta na velike visine. Kako god, za koji god model se odlučili, telehenderi su ekonomski vrlo isplative mašine, ulaganje u njihovu kupovinu nije mala investicija, ali se to invenstiranje isplati u vrlo kratkom roku.

Koliko je isplativo iznajmljivanje telehendera?

Mnogi se odlučuju za iznajmljivanje telehendera, posebno ako je potreba za njim kratkoročna, onda se ne isplati da se veliki novac uloži u kupovinu, a na raspolaganju su mnogi modeli za iznajmljivanje, onda je to daleko isplativije rešenje.