Integrisani sistem prozora

Istraživačke aktivnosti u oblasti prozora visokih performansi dovele su do zaključka da korišćenjem visokih performansi termoizolacionog zastakljivanja i niskoemisionih okvira, još uvek postoje neiskorišćeni izvori za poboljšanje energetske efikasnosti u projektovanju i korišćenju stambenih prozora. Takvi prozori visokih performansi predstavljaju dramatično poboljšanje u odnosu na konvencionalne jedinice i ne smanjuju gubitak provodljivosti kroz zid.

Integrisani sistemi za prozore

Integrisani sistemi za prozore su oblik panelizovane gradnje gde zid panela uključuje operabilno ili fiksno prozorsko krilo, ugradnu izolaciju i integrisano solarno senčenje. Postavljaju se u okruženju fabrika, radi smanjenja termalnih kratkih spojeva i infiltracije u zglobovima. Integrisani prozorski sistemi mogu se graditi u modularnim dužinama kako bi olakšali njihovu instalaciju sa konvencionalnim drvenim ramovima i drugim oblicima panelizovane gradnje.

Integrisani prozori budućnosti
Slika 2 – Integrisani prozori budućnosti

Upotreba držača i zaglavlja je takođe smanjena. Tanka izolacija visokih performansi se instalira u prostoru ispod prozora. Toplotna otpornost prozora je dvostruka, dok zid poseduje dobru izolaciju.

Uvedena je nova estetika koja nudi više specifikacije prozora, i isporučuje značajne uštede za proizvođače.

Integrisani sistem Modus

Potpuno integrisan sistem za prozore i vrata dostupan je u fantastičnim opcijama dizajna. Savremeni stil – Modus, izrazito se razlikuje od postojećih, jer je zakošen profilima sistema. Komorni sistem koji se sastoji od 6 – 7 ćelija, isporučuje optimalnu energetsku efikasnost.

Medicinski centar - integrisana stakla
Slika 3 – Medicinski centar – integrisana stakla

Modus omogućava da se osam prozora i vrata naprave iz jednog – ponovo pomažući proizvođačima da se ostvare značajnu uštedu u smislu efikasnosti proizvodnje. Modus nudi čist, savremeni dizajn koji je omiljen među vlasnicima kuća. On prilagođava tradicionalne arhitektonske stilove. Sistem je dostupan u devet boja sa belom unutrašnjom završnicom kako bi se stvorilo svetlo i prozračno životno okruženje. Održivost je jedan od najvećih problema u savremenom građevinarstvu. Modus je napredovao u prvi sistem koji koristi dvostruke reciklirane materijale. Reciklirani materijali se koncentrišu u centralnom jezgru profila, gde su potpuno nevidljivi u instaliranom prozoru ili vratima.